Grefsenkollen restaurant: Hit vil jeg tilbake!

Norske råvarer tilberedt på fransk med uovertruffen utsikt.

JUBEL I KOLLEN: Robinson og Fredag har lite å utsette på Grefsenkollen restaurant. Utsikten er fantastisk, stemningen god. Totalen endte på rundt 2300 kroner for tre retter, to glass champagne og to halve vinmenyer. Det var det verdt, mener våre anmeldelere. Foto: JOHN T. PEDERSEN
JUBEL I KOLLEN: Robinson og Fredag har lite å utsette på Grefsenkollen restaurant. Utsikten er fantastisk, stemningen god. Totalen endte på rundt 2300 kroner for tre retter, to glass champagne og to halve vinmenyer. Det var det verdt, mener våre anmeldelere. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- En kveld her oppe er jo nesten en liten ferie høyt hevet over storbyens kjas og mas, sukket Fredag fornøyd og sank ned i stolen. Robinson og Fredag hadde tatt turen over Oslo, til Grefsenkollen Restaurant.

Eventyrslott Grefsenkollen er ikke bestjernet, men omtalt i Michelinguiden som «et eventyrslott i fjellheimen».

Taxien hadde snirklet seg oppover sving for sving, og det føltes som å ankomme et maleri av Theodor Kittelsen.

Nå luktet det peisbål og tømmervegger, et bisonhode skuet ned på dem fra veggen og glassene var allerede fylt med en tørr Champagne fra Philippe Trévenin.

De to hadde fått tildelt et av vindusbordene, med en utsikt som sannsynligvis er noe av det beste hovedstaden har å by på. Det var i det hele tatt en riktig løfterik start på kvelden.

Fanfare fra kjøkkenet Noen minutter seinere hadde begge valgt kveldens treretter med tilhørende vinpakke. Men først kom en liten fanfare fra kjøkkenet, i form av små appetittvekkere.

- Strålende start. Fascinerende at fiskeskinn kan smake så godt, sa Fredag, og tygget i seg fingersnacks i form av fritert lakseskinn med kaviar og rømme og konfitert kveite med syltet gulrot, chorizomajones og skorsonerrot-puré.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer