BABY PÅ PUB: Har denne lille krabaten noe på pub å gjøre? Ja, så lenge mor er edru og lokalet ikke er røykfylt, mener Gro Nylander.  Illustrasjonsfoto: smoorenburg på Flicker.com. Noen rettigheter reservert.
BABY PÅ PUB: Har denne lille krabaten noe på pub å gjøre? Ja, så lenge mor er edru og lokalet ikke er røykfylt, mener Gro Nylander. Illustrasjonsfoto: smoorenburg på Flicker.com. Noen rettigheter reservert.Vis mer

- Greit med spedbarn på pub

En ung mor fikk tilsnakk fordi hun hadde med seg babyen sin på pub i Porsgrunn midt på natta. Hva synes du?

Tidligere i sommer fikk en mor (22) tilsnakk av skjenkekontrollrører da hun hadde med sin to måneder gamle baby på et skjenkested i Porsgrunn, melder Porsgrunn Dagblad.

Ikke egnet for lite barn Klokka var 40 minutter over midnatt da skjenkekontrolløren reagerte på at det sto en barnevogn parkert på uteserveringen.

I rapporten skriver de følgende:

"Moren var i følge med flere andre unge mennesker, hvorav flere var merkbart påvirket av alkohol. De ansatte ved Friisebrygga Mat & Vin var ved uteserveringen og observerte barnevogna uten å gjøre noe med dette. Andre gjester på utestedet påtalte forholdet uten at noe skjedde."

I rapporten heter det også at "de kontaktet kvinnen og forklarte henne at Porsgrunn sentrum ca. klokka 01.00 ikke var et egnet sted for et lite barn i en dypvogn."

- Baby på pub kan være helt ok Fødselslege og ammeekspert Gro Nylander kjenner ikke denne konkrete saken, men hun ser ingen grunn til at en to måneder baby ikke skal kunne være sammen med mor på pub, under visse forutsetninger:

- Så lenge lokalet ikke er røykfylt, mor ikke nyter vesentlige mengder alkohol og lyden ikke er for høy, kan en mor ta med babyen - og amme - der hun selv har lov til å ferdes. Et så lite spedbarn hører sammen med moren sin, sier Nylander til Foreldreogbarn.no.

Strenge nordmenn Nylander understreker at babyen selvsagt må ha tilsyn hele tiden, og at saken ville stilt seg annerledes dersom barnet var eldre. Hun synes nordmenn generelt er veldig strenge når det gjelder hva barn kan være med på.

- I andre kulturer er barna med foreldrene overalt og sovner der de er.

- Uegnede som foreldre De omtalte skjenkekontrollørene i Porsgrunn er av en annen oppfatning.

- Skjenkestedet Friisebrygga Mat & Vin har ikke gjort noe ulovlig. Det er vel mer et spørsmål om foreldrene er egnet til å oppdra barn, sier spesialkonsulent Petter Kjendalen til Porsgrunn Dagblad.

Les også:

Ja-mat for gravide

Gi babyen en sitron

- Mor blir snytt i likestillingens navn

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.