GOD SMAK? Gresk vin har ikke så godt rykte, men det har skjedd en endring de siste åra med vinen. 
GOD SMAK? Gresk vin har ikke så godt rykte, men det har skjedd en endring de siste åra med vinen. Vis mer

Vintest:

Gresk vin bedre enn sitt rykte, men denne er gresk vin på sitt aller verste

Ingen seksere blant de fire hvite og to røde, men én klar ener som dufter papp, våt ull og stikkelsbær.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hellas blir av mange forbundet med vin av ymse kvalitet.

Dette har lenge også stemt med realitetene, men de seinere åra har det skjedd en tydelig kvalitetsforbedring.

Retsinaen og alkoholtunge, rustikke viner er erstattet med balanserte viner med drue og regionalkarakter.

Produsert vin i over 6500 år

Vinproduksjonen i Hellas strekker seg tilbake hele 6500 år og er en av de første stedene det ble dyrket druer for vinproduksjon.

I nyere tid produseres det vin en rekke steder i landet inkludert øyene.

Det er også her vi finner de kanskje mest spennende og særegne greske vinene.

SLIK LESER DU TESTEN

Poengene er rent kvalitative og uavhengig av pris. «Value for money» er tatt hensyn til i terningkastene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn