Griller det meste, bare råvarene er gode nok

Her er Arne Brimis beste grilltips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere oppskrifter fra Arne Brimi finner du her.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet):

Kokken på Vianvang har tatt med seg tykkbunnede kjeler og stekepanner ned til klatreskogen ved Brimi Fjellstue. Der er det både utepeis, bål med grillrist og ei steinhelle å lage mat på. Arne Brimi flytter gjerne kjøkkenet ut på varme sommerkvelder.

- Tenk på grillen som et kjøkken, og bruk gjerne både kjeler og panner på grillen, ikke bare grillrista. Utekjøkken innbyr til kreativitet og da blir matlaging ekstra morsomt, sier Brimi, og legger noen ekstra vedkubber under grillrista.

Han vil grille på skikkelig varme, og om grillmaten blir litt svart i kantene, bryr han seg ikke noe om.

- Jeg kan jobbe friere ute. Det gjør ikke noe om det ryker og freser litt ekstra rundt utekjøkkenet, sier Brimi.

Gode råvarer Og freser gjør det når han legger et godt stykke svinenakke på grillrista. Kjøttet er gnidd inn med olje, salt og rikelig med pepper, og han passer på å snu det ofte.

Når svinenakken har fått fin brunfarge legger han den på kanten av rista slik at den steker ferdig på litt mindre varme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer