EKSKLUSIV:  Til den populære norske laksen trenger du en vin med middels til god fylde, smakskarakter og ikke minst god syre. Foto: METTE MØLLER
EKSKLUSIV: Til den populære norske laksen trenger du en vin med middels til god fylde, smakskarakter og ikke minst god syre. Foto: METTE MØLLERVis mer

Grillet, røkt eller i sushiform - her er vinen du bør velge

Vin til laks.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet Endelig fredag): Laks er trolig Norges viktigste eksportartikkel når det kommer til mat. Norsk laks er et internasjonalt anerkjent kvalitetsprodukt som restauranter verden over ønsker på sine menyer.

Karakteristisk smak og stabil kvalitet har lagt grunnlaget for suksessen. Diskusjonen om hvorvidt oppdrettsnæringen er bærekraftig eller ikke er en annen sak, men produktet i seg selv er uten tvil både ettertraktet og anerkjent.

Her hjemme har laks mistet noe av sin eksklusivitet, og endt opp som hverdagskost og på restauranter som har turister som hovedkundegruppe.

Med den store tilgangen vi har er det naturlig at dette skjer og at produktet ikke er like attraktivt som andre mer spennende fisketyper.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn