EKSKLUSIV:  Til den populære norske laksen trenger du en vin med middels til god fylde, smakskarakter og ikke minst god syre. Foto: METTE MØLLER
EKSKLUSIV: Til den populære norske laksen trenger du en vin med middels til god fylde, smakskarakter og ikke minst god syre. Foto: METTE MØLLERVis mer

Grillet, røkt eller i sushiform - her er vinen du bør velge

Vin til laks.

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

ROBERT LIE: Dagbladets vinekspert Robert Lie er daglig leder for Bagatelle i Oslo. Lie er fire ganger kåret til Norges beste sommelier (vinkelner), og har som eneste nordmann vunnet et europeisk mesterskap for sommelierer. Han har tidligere vært vinansvarlig ved Restaurant Oscarsgate, Statholdergaarden og seinest Grefsenkollen. Foto: NINA HANSEN Vis mer

(Dagbladet Endelig fredag): Laks er trolig Norges viktigste eksportartikkel når det kommer til mat. Norsk laks er et internasjonalt anerkjent kvalitetsprodukt som restauranter verden over ønsker på sine menyer.

Karakteristisk smak og stabil kvalitet har lagt grunnlaget for suksessen. Diskusjonen om hvorvidt oppdrettsnæringen er bærekraftig eller ikke er en annen sak, men produktet i seg selv er uten tvil både ettertraktet og anerkjent.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn