Grillmaten kan være en skikkelig kaloribombe

Men det finnes mange gode alternativer.

PASS PÅ: En pølse er ikke en pølse! Sjekk næringsinnholdet før du kjøper dersom du er opptatt av  vekten.  FOTO: Thinkstockphotos.com
PASS PÅ: En pølse er ikke en pølse! Sjekk næringsinnholdet før du kjøper dersom du er opptatt av vekten. FOTO: Thinkstockphotos.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommertid betyr grilltid, men vil du holde vekten bør du ha tunga rett i munnen når du velger i ferskvaredisken.

Velger du ukritisk kan du nemlig få i deg over dobbelt så mange kalorier som hvis du velger med omhu.

- Kalorimessig er det mye å spare på å velge magre varianter. Jo renere varer, jo bedre for kroppen, sier Camilla Andersen, ernæringsfysiolog hos somebody.no.

Tenk deg derfor om før du velger et fettmarmorert kjøttstykke neste gang.

Syns du det er dobbelt så godt med et fettrikt kjøttstykke som en mager variant er det kanskje verdt det, så får du heller begrense mengden litt.

For i følge ernæringsfysiologen er ikke problemet at man unner seg usunne varianter, men at man ikke er påpasselig med porsjonsstørrelsene.

- Begrens mengdene, og kos deg med måte. Det finnes ikke usunn mat, bare usunne mengder. Ønsker du å spise mer, må du bevege deg mer, ellers vil du gå opp i vekt. Med 500 kcal ekstra hver dag i en uke legger man i teorien på seg en halv kilo. Det er med andre ord lurt å velge pølse bevisst, sier Andersen.

Kjenn etter om du er mett Autorisert klinisk ernæringsfysiolog Tina Hameltens beste tips for å holde vekten i sommer er like enkelt som det er vanskelig - slutt å spise når du er mett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer