«KJENDISFARMEN» 2019: Så langt har altså en prima gris og en primaDonna blitt ofret på gården. Grisen hadde åpenbart flest venner. Foto: TV 2
«KJENDISFARMEN» 2019: Så langt har altså en prima gris og en primaDonna blitt ofret på gården. Grisen hadde åpenbart flest venner. Foto: TV 2Vis mer

Griseprat på Farmen

Svinaktig underholdende fjernsyn.

Folka bak «Farmen» har skjønt at grise-TV pirrer seerne. Denne gangen, i (C-)kjendisversjonen, var det svine-influensarane, først og fremst Martine Lunde - med støtte fra Kathrine Sørland - som tok purkas parti. Også Charter-Svein da, HYPERaktuell for all TV som begynner med Reality. Helst ville han ha både diktopplesning og ett minutts stillhet for slaktegrisen. Samtidig.

Mens Runar Søgaard, han ville bare ha mat. «Fy flate, vet du ikke at grisen har følelser lizm? Og tenk på vennene hans. Jeg håper du blir gjenfødt som en gris i ditt neste liv!», raser Martine. Mon tro om ikke Carola muligens mener det har skjedd allerede i dette livet.

Nåvel, fra en tidligere skatt, til enda mer skattetrøbbel. I tillegg til Carola og svineinfluensarane har han jo nå også fått purken på nakken i Sverige, der Søgaard er tiltalt for grov økonomisk kriminalitet. Selv om han tilsynelatende framstår rolig som skjæra på gårdstunet, aner vi et snev av snutenallergi. Uansett, grisen slaktes. Så langt har altså en prima gris og en primaDonna blitt ofret på gården. Grisen hadde åpenbart flest venner. Men Donna har i alle fall den fordelen, i motsetning til grisen, at hun har mulighet til å vende tilbake. Hvis ikke grisen da vender tilbake som Runar Søgaard i sitt neste liv.

Martine vurderer et øyeblikk å bli vegetarianer, men slår fra seg tanken så fort svinekjøttet er på vei inn i pølseskinnet. Du skal åpenbart ikke selge pølseskinnet før grisen er skutt. «Jeg bare elsker pølser!,» utbryter Martine. Snakk om å grave sin egen Grøtta Grav...

Med blikket rettet mot Kathrine & kokke(kjendis??)-Christer - som fyller grisetarmen, fortsetter influenseren Martine å dyrke observasjonskunsten - godt pakket inn i strikkegenseren ett eller annet garnhus garantert har sydd mange tusenlapper inn i. «Det ser ut som et kondom», sier hun. «Ja», svarer Christer. «De brukte det som kondom i gamle dager.» Martine sperrer influenser-øynene opp: «Næææh, serr? Det kan jo ikke stemme. De fikk jo så himla masse barn før i tida.»

Kathrine er mer opptatt av nåtid, og matkunnskapene til Christer: «Han e jysla goe. Han kan lage suppe av kun en spiker». Mmmm.

Ellers på gården svirrer mannfolka rundt i baris alle som en. Enten de er utendørs, eller inne. I år er det tydelig helt Mostuerent å vise fram sideflesket. Selv Ole ser ut til å ha Lukk(et)øye(t) for alt som heter trening de siste ti åra. Men gitarkunstene, arvet fra far sin, har han åpenbart ikke glemt, der han klimprer opp til aftensang.

Dagen er over, sola har gått ned bak fjøset, månen står og lyser, tårene er tørket, og grisen, ja den er historie. Men midt i stua: Der står Charter-Svein og hyler.
(Han skal ikkje slaktast men hyler likevel)

Gøy på Landet: Farmen kjendisenes hemmeligheter Vis mer