VÅRENS SNADDER: Cloudy Bay sauvignon blanc og Dreissigacker organic riesling er flott vinfølge til dampet grønn asparges med hollandaisesaus. Foto: HÅKON EIKESDAHL
VÅRENS SNADDER: Cloudy Bay sauvignon blanc og Dreissigacker organic riesling er flott vinfølge til dampet grønn asparges med hollandaisesaus. Foto: HÅKON EIKESDAHLVis mer

Grønn asparges og hvit asparges krever forskjellige viner

Dagbladets vinekspert gir deg vintips til asparges.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vårens sikreste tegn er aspargesens etterlengtede ankomst.

Denne delikatessen er bare tilgjengelig i en kort periode, så det gjelder å benytte seg av anledningen.

Både den hvite og den grønne er meget anvendelige og kan spille hovedrollen eller annenfiolin i en rett med like stor suksess.

Vin med samme aromaprofilNorsk grønn asparges holder topp kvalitet og er en årlig tradisjon i de fleste hjem som er glad i gode råvarer.

Smaken er vegetal med grønt, friskt og aromatisk preg. 

Denne type smaker krever vin med samme aromaprofil.

Aromatiske druer som sauvignon blanc, grüner veltliner og riesling er som oftest meget gode følgesvenner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn