VÅRENS SNADDER: Cloudy Bay sauvignon blanc og Dreissigacker organic riesling er flott vinfølge til dampet grønn asparges med hollandaisesaus. Foto: HÅKON EIKESDAHL
VÅRENS SNADDER: Cloudy Bay sauvignon blanc og Dreissigacker organic riesling er flott vinfølge til dampet grønn asparges med hollandaisesaus. Foto: HÅKON EIKESDAHLVis mer

Grønn asparges og hvit asparges krever forskjellige viner

Dagbladets vinekspert gir deg vintips til asparges.

Vårens sikreste tegn er aspargesens etterlengtede ankomst.

Denne delikatessen er bare tilgjengelig i en kort periode, så det gjelder å benytte seg av anledningen.

Både den hvite og den grønne er meget anvendelige og kan spille hovedrollen eller annenfiolin i en rett med like stor suksess.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Vin med samme aromaprofilNorsk grønn asparges holder topp kvalitet og er en årlig tradisjon i de fleste hjem som er glad i gode råvarer.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn