Grønnsaken du ikke klarer å mislykkes med

Oppskriften på ustoppelig suksess for late gartnere.

SUKSESS: Jordskokker er søte og deilige, med en lett krydret smak som kan minne litt om trøffel. Foto: METTE RANDEM
SUKSESS: Jordskokker er søte og deilige, med en lett krydret smak som kan minne litt om trøffel. Foto: METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere og flere vil gjerne dyrke noe selv.

Det kan nesten være hva som helst, for dyrking handler ikke så mye om selvberging og matauk, som om følelsen av å ta kontroll, og å forstå hvor maten kommer fra.

Hvis man i tillegg har noe å glede seg over til hverdags og skryte av til fest, er dyrkingslykken komplett.

Mange farer Problemet er at nesten all dyrking er vanskelig. Det finnes en hel yrkesgruppe som ikke gjør annet enn å dyrke grønnsaker, og selv de synes det er vanskelig.

For hobbydyrkeren, med hage, parsell, vinduskarm eller veranda, er farene ekstra mange. Derfor overlever ikke de fleste parsellhaverdrømmene sin første sesong.

For om ikke alt går galt, går i hvert fall noe galt. Plantene får for mye eller for lite gjødning, for mye eller for lite lys, de tørker ut, eller drukner.

Noen ganger dør plantene i sin spede barndom. Andre ganger ser alt lovende ut helt til man reiser på sommerferie, men så kommer man hjem til dødens hage og følelsen av å være en veldig dårlig foresatt for plantene.

Og fortsatt har jeg ikke nevnt ugress.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer