SUPERHYBRIDEN:  Porsche 918 Spyder blir presenter av styreformann Michael Macht på årets messe i Geneve.
SUPERHYBRIDEN: Porsche 918 Spyder blir presenter av styreformann Michael Macht på årets messe i Geneve.Vis mer

Grønt lys for superhybrid

Porsche har bestemt seg for å sette superhybriden 918-spyder i produksjon.

|||(Dagbladet): Bilen kom som et sjokk på en samlet bilpresse da den ble avduket på årets Geneve-messe i mars. I går fikk den grønt lys fra styret i Porsche.  

Porsche bestemte seg for at et forventet antall på 1 000 solgte biler var et minimumskrav for å sette bilen i produksjon, innen utgangen av april hadde de 900 forhåndsbestillinger.  

- En begrenset serieproduksjonen av 918 Spyder viser at vi er på vei i rett retning med Porsche intelligent performance som kombinerer overlegne ytelser og drivstoffeffektive drivverk, sa styreformann Michael Macht i en pressemelding i går.  

Ytelsene og drivstoffeffektiviteten han snakker om er en 500 hesters V8-hybrid med firehjulsdrift og et utslipp ved blandet kjøring på under 70 gram per kilometer.

Det er fire ganger så mange hestekrefter som man finner i en Toyota Prius og 19 gram mindre CO2 per kilometer enn en Prius.  

Priusen klarer heller ikke null til hundre på 3,2 sekunder, den har ikke en toppfart på over 320 km/t og kommer definitivt ikke til å komme seg rundt nordsløyfa på Nürburgring på under syv og et halvt minutt. Det skal derimot 918-Spyder klare.  

Når bilen blir klar for veien, og hva den endelig kommer til å koste er fortsatt ikke klart, men ikke forvent å se den i en forhandler nær deg før 2012 og til en pris mye under fem millioner kroner.

SUPERMILJØBIL:  Du kan riste på hodet av miljøsyndere i Prius, og deretter kan du kjøre fra dem og stort sett alle andre med god samvittighet.
SUPERMILJØBIL: Du kan riste på hodet av miljøsyndere i Prius, og deretter kan du kjøre fra dem og stort sett alle andre med god samvittighet. Vis mer