Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Norske turistattraksjoner - Preikestolen:

Grov kart-blemme sender «hundrevis av turister» hjem til Helge. Nå lover Google at de skal ta grep

Turistene skal til Preikestolen, men havner i hagen til Helge. Nå skal amerikansk tekno-gigant hjelpe.

FINNER IKKE VEIEN: Preikestolen er en av Norges mest populære attraksjoner, og besøkes av tusener hvert år. Men litt for mange kjører feil og havner på feil side av fjorden - som følge av en feil i Google Maps. Foto: Paul Edmundson/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FINNER IKKE VEIEN: Preikestolen er en av Norges mest populære attraksjoner, og besøkes av tusener hvert år. Men litt for mange kjører feil og havner på feil side av fjorden - som følge av en feil i Google Maps. Foto: Paul Edmundson/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) En feil i Google Maps sender hundrevis av turister som skal til Preikestolen ut på ville veier. Nå lover den amerikanske teknologigiganten å ta grep.

Som Dagbladet meldte onsdag blir turistene ført inn på en smal og svingete vei, som leder til et småbruk i bygda Fossmork. Det ligger på andre siden av fjorden fra den populære turistdestinasjonen Preikestolen. Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

- Vi har sendt hundrevis av turister tilbake med den kjipe beskjeden at de er på feil side av fjorden. I sommersesongen kan det fort komme 10–15 biler hver dag, sa Helge Fossmark til Stavanger Aftenblad.

Han kunne fortelle at minibussene, på travle sommerdager, nærmest står i kø inn mot bygda Fossmork, der han driver et småbruk.

- Ikke meningen

LEKER MED DØDEN: Turisten fra Polen tar store sjanser når hun beveger seg så langt ut på Preikestolen. Hun forsto ikke faren før hun så klippet i etterkant. - Jeg oppfordrer andre til å være mer forsiktige. Video: Storyful / nadiavstheworld.com Vis mer

Nå lover Google at de skal rette feilen i deres karttjeneste.

- Det er selvfølgelig ikke meningen å sende folk feil sted, så vi tar tak i dette og vil rette karttjenesten så fort som mulig. Feilen er rapportert inn til vårt tekniske team, som befinner seg flere ulike steder i verden, sier presseansvarlig i Google Norge, Helle Skjervold, til Stavanger Aftenblad.

Hun kan ikke si hvor lang tid det vil ta før problemet er løst, men er glad for at Google gjennom avisen nå er gjort oppmerksom på feilnavigeringen som svært mange er utsatt for, skriver NTB.

- De får låne kikkerten

Nabo Gunnar Bøe får også besøk av forvirrede turister.

- Når vi er på hytta, kommer det to, tre, fire, fem eller seks turister innom. Hver dag. De sier de skal til Preikestolen og forstår ingenting. Google Maps leder dem over Lysefjordbrua og inn til Fossmork. Veien hit er ganske smal og de blir ganske engstelige når vi forteller at de må snu og kjøre tilbake. De får låne kikkerten og se alle som er oppe på Preikestolen. Det er ganske kjekt. Vi får snakke med kinesere og japanere, og det var en amerikaner som ville kjøpe hytta. Han syntes stedet var så fantastisk, sier Bø til avisa.

(Dagbladet/NTB)