Unik arkitektur

«Guds hender» i gråstein bærer denne brua som er Vietnams nyeste attraksjon

- Jeg føler at jeg går på skyene.

POPULÆR: De nye gangbrua holdes oppe av to menneskehender, og har på kort tid blitt en populær attraksjon. Høyt over tretoppene får turistene flott utsikt til naturen i Ba Na-fjellene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
POPULÆR: De nye gangbrua holdes oppe av to menneskehender, og har på kort tid blitt en populær attraksjon. Høyt over tretoppene får turistene flott utsikt til naturen i Ba Na-fjellene. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Inne i fjellene i det sentrale Vietnam, rager to kolossale menneskehender opp fra bakken. Det er som de vokser opp fra grunnen. Disse skulpturene som omtales som «Guds hender», tjener som pilarer til ei gangbru høyt over klippene.

Konstruksjonen har på kort tid blitt en severdighet på grunn av sin utforming. Den er allerede kalt «verdens vakreste» bru, og både lokale og turister har begynt å valfarte opp i fjellene for å se den - og gå over den.

Som å gå på skyene

VAKKER NATUR: Den nye brua er en attraksjon i seg selv, og dessuten gir den turistene fantastisk utsikt over den eventyraktige naturen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
VAKKER NATUR: Den nye brua er en attraksjon i seg selv, og dessuten gir den turistene fantastisk utsikt over den eventyraktige naturen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg føler at jeg går på skyene. Det er helt unikt, sier Vuong Thuy Linh, en turist fra Hanoi til World Economic Forum, et av mange nettsteder som har omtalt den spesielle brua.

ATTRAKSJON: Brua som bæres av «Guds hender» er populær. Dette paret valgte å gifte seg der. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ATTRAKSJON: Brua som bæres av «Guds hender» er populær. Dette paret valgte å gifte seg der. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Cau Vang er det offisielle navnet, «Den gylne brua» på norsk. Den åpnet som en del av en lengre vandresti i Ba Na-fjellene i juni, og har allerede blitt enormt populær på grunn av sin nyskapende arkitektur og spesielle utforming.

TA Landscape Architecture i Ho Chi Minh City (Saigon) er skaperne av brua, som gir deg en unik utsikt over landskapet her inne i Vietnams innland.

- Vi ville skape en gangvei i skyene i dette eventyraktige landskapet som Ba Na-fjellene er, sier Vu Viet Anh, en av lederne i arkitektfirmaet.

Populært område

Ba Na Hills, som ikke ligger så langt fra strandbyen Da Nang, var et populært rekreasjonsområde for franskmennene den gang Vietnam var en fransk koloni, og er fortsatt et populært område. I 2017 besøkte 2,7 millioner turister området, ifølge Vietnams turistmyndigheter.

Den nye 150 meter lange brua, som holdes oppe av disse to enorme menneskenevene, har ført til at enda flere mennesker vil besøke området dette året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer