Unik arkitektur

«Guds hender» i gråstein bærer denne brua som er Vietnams nyeste attraksjon

- Jeg føler at jeg går på skyene.

POPULÆR: De nye gangbrua holdes oppe av to menneskehender, og har på kort tid blitt en populær attraksjon. Høyt over tretoppene får turistene flott utsikt til naturen i Ba Na-fjellene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
POPULÆR: De nye gangbrua holdes oppe av to menneskehender, og har på kort tid blitt en populær attraksjon. Høyt over tretoppene får turistene flott utsikt til naturen i Ba Na-fjellene. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Inne i fjellene i det sentrale Vietnam, rager to kolossale menneskehender opp fra bakken. Det er som de vokser opp fra grunnen. Disse skulpturene som omtales som «Guds hender», tjener som pilarer til ei gangbru høyt over klippene.

Konstruksjonen har på kort tid blitt en severdighet på grunn av sin utforming. Den er allerede kalt «verdens vakreste» bru, og både lokale og turister har begynt å valfarte opp i fjellene for å se den - og gå over den.

Som å gå på skyene

- Jeg føler at jeg går på skyene. Det er helt unikt, sier Vuong Thuy Linh, en turist fra Hanoi til World Economic Forum, et av mange nettsteder som har omtalt den spesielle brua.

Cau Vang er det offisielle navnet, «Den gylne brua» på norsk. Den åpnet som en del av en lengre vandresti i Ba Na-fjellene i juni, og har allerede blitt enormt populær på grunn av sin nyskapende arkitektur og spesielle utforming.

TA Landscape Architecture i Ho Chi Minh City (Saigon) er skaperne av brua, som gir deg en unik utsikt over landskapet her inne i Vietnams innland.

- Vi ville skape en gangvei i skyene i dette eventyraktige landskapet som Ba Na-fjellene er, sier Vu Viet Anh, en av lederne i arkitektfirmaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer