- Nå skal vi legge de små, få oss noe mat og så skal vi ut å feire, sier Siri Hansen, kona til Christopher Davidsen etter at sølvet var Norges i kveld. At gullet glapp, legger ikke demper på stemninga.
- Hele teamet står her. Vi er så glade. Vi har ikke ord, sier Hansen til Dagbladet på telefon fra Budapest.- En bragd. Folk tror det er lett å vinne. Det er det ikke. Jeg er imponert, sier Eyvind Hellstrøm.
Hellstrøm prøvesmakte menyen før konkurransen og var da full av lovord.
Gull på hjemmebane Det ble til slutt Ungarn som vant på hjemmebane i EM i kokkekunst. Vinner er 34 år gamle Tamás Széll, chef på michelinrestauranten Onyx i Budapest.
Széll fikk sin første michelinstjerne i 2011. Han er den første ungarsk chef kvalifisert til VM i kokkekunst, Bocuse d'Or i Lyon, i 2013 og har gjort seg sterkt bemerket på matscenen med sin kokkekunst.
Nysgjerrig på ungarsk kokkekunst? Les om Europas billigste michelinrestauranter.
Prisene ble delt ut til musikk fra Kygo og med et jublende publikum på tribunene. Gullet glapp, men stemningen var upåklagelig. Norges mann i Budapest fortviler ikke.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger