Gulrotkake på fem minutter

Vi vet dette er kontroversielt, og det er like greit å si det med en gang. Den stekes i mikrobølgeovnen.

FEM MINUTTER: Gulrotkake laget på fem minutter. Foto: ØYVIND LIE
FEM MINUTTER: Gulrotkake laget på fem minutter. Foto: ØYVIND LIE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mikrobølgeovn-hateren Christipher Sjuve er på reise og vi har utnyttet denne muligheten til å teste et par oppskrifter på kaker som lages i mikrobølgeovnen. På nettstedet instructables viser de hvordan du lager ”the 5-minute Chocolate Cake”. Den har vi prøvekjørt. I tillegg har vi laget vår egen oppskrift.

Smaken

Sjokoladekaken er en helt standard oppskrift, men uten bakepulver. Allikevel blir den luftig og det smaker overraskende godt. Hvis du tenker deg standard langpanne-kake så har den litt seigere konsistens, men det smaker som det skal.

Forskning

Kort tilberedning gjør det lett å utvikle nye oppskrifter. Litt som forskning på bananfluer. Har du en time kan du teste og justere en god del varianter. Det tok faktisk bare en halv time å forske frem en gulrotkake. Mel, sukker og egg-målene fra sjokoladekaken ble paret med en gulrotkakeoppskrift her på klikk. Etter et par tre testrunder ble det en riktig så god kake.

Det er bare en ting du må holde deg unna, bakepulver . Det fungerer dårlig i mikrobølgeovn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.