Gulv du aldri har sett før

På jakt etter et gulv litt utenom det vanlige? Hva med skinnfliser? Eller dongerilaminat?

JEANS PÅ GULVET: Gulv i dongeri kan vel ikke bli feil på gutterommet? Foto: Tarkett/Produsenten
JEANS PÅ GULVET: Gulv i dongeri kan vel ikke bli feil på gutterommet? Foto: Tarkett/ProdusentenVis mer

Det svinger fort hva som er inn eller ute på interiørfronten. Det ene året skal alt være hvitt og lyst og naturlig, neste år er det mørke farger eller neon som gjelder.

Det finnes også alternativer for deg som ønsker et noe dristigere valg neste gang du skal bytte gulv. Hva sier du til knallfarget gummi, stripete parkett eller laminat med dongeribukse-mønster?


Jeans inntar gulvet Jeansen har vært et populært innslag i klesskapet i generasjoner, og nå kan du til og med dekorere gulvet med det kjente blå mønsteret.

- Vi har nettopp lansert 40 nye mønstre i en ny laminatgulvkolleksjon, forklarer Geir Melby, salgssjef i Tarkett, til Bonytt.no.

- Deriblant nyheten Playstyle Jeans, som er et laminatgulv med jeansmønster, noe vi tror kommer til å passe perfekt på barne- eller ungdomsrommet.

GRØNT ER SKJØNT: Nå kan du ta naturen inn i stua. På ordentlig.  Foto: Unitika/Produsenten
GRØNT ER SKJØNT: Nå kan du ta naturen inn i stua. På ordentlig. Foto: Unitika/Produsenten Vis mer

Tarkett har definert fire nye trendretninger når de nå lanserer sine nye gulv.

- Urban Happiness, hvor jeansmønsteret inngår, er leken, grafisk og futuristisk, forklarer Melby.

- De andre trendene har vi valgt å kalle 100 % Homemade, Sweet Modernity og Timeless Classic.

Melby mener det finnes mange gode grunner til å legge laminat på gulvet når man først skal gå til innkjøp av nytt gulv.

SKINN ER IN: Hva med skinnfliser på gulvet? Litt for western? Foto: McKay Flooring/Produsenten
SKINN ER IN: Hva med skinnfliser på gulvet? Litt for western? Foto: McKay Flooring/Produsenten Vis mer

- Laminat er et smart gulvvalg for den yngre familien med ekstra store behov for slitesterke belegg. Laminat er rett og slett overlegent når det gjelder brukervennlighet. Gulvet er enkelt å legge selv, å vedlikeholde og å holde rent. Det er også mer holdbart og motstandsdyktig mot riper og hæler enn de fleste andre gulv for hjemmet, forklarer salgssjefen i en pressemelding

Gulv som likner mose Om jeansmønster ikke er utradisjonelt nok, hva med et gulv i ekte mose? Hos gulvprodusenten Unitika Ltd kan du nemlig få tak i et "levende, økologisk teppe" til stuen din, laget av god gammeldags mose.

Ifølge produsenten er Terramac et miljøvennlig "teppegulv", som er 3D-strikket og spunnet, slik at det fungerer som en beskytter for røttene og frøene, og holder moselaget sammen.

- Selve teppet er laget av planteavledede polyesterfibre, forklarer firmaets kundeinformasjon.

- Det vil i hovedsak si at materialet er nedbrytbart, og vil etter 10 år være fullstendig brutt ned om det blir lagt i jord eller komposten.

Glossy gulv Disse gulvene fra Resofloor vil passe perfekt i ethvert moderne hjem. Gulvene er produsert i fiberplater som er behandlet for å få en slitesterk overflate. Her er gulvene du kan la barna leke fritt på uten å være bekymret for effekten det vil ha på gulvene dine.

PARKETT MED NY VRI: Denne parketten er langt fra gammeldags. Bildet til venstre er fra designeren Stella McCartneys butikk i Milano. Foto: McKay Flooring/Produsenten
PARKETT MED NY VRI: Denne parketten er langt fra gammeldags. Bildet til venstre er fra designeren Stella McCartneys butikk i Milano. Foto: McKay Flooring/Produsenten Vis mer

Her finnes stort antall farger og mønstre å velge mellom, så det skulle ikke være problemer med å finne et som vil passe akkurat ditt hjem.

Gulv i skinn Om du vil ha et gulv som ingen andre har - iallefall ikke ennå - så bør du kanskje satse på gulv i ekte skinn. Hos britiske McKay Flooring kan kunder nå nemlig kjøpe gulvfliser i kuskinn.

- Vi har hatt gulvet i ett av våre showroom en stund nå, og er alle imponert over hvor godt det takler at mange mange kunder kommer og går hver dag, forklarer en ansatt hos firmaets showroom i Glasgow.

Gulvene er 100 prosent resirkulerbare, og har bakside i kork, som også fungerer som lyddemper.

Fargerik parkett Om du vil ha litt mer farge i livet ditt bør du kanskje satse på denne parketten fra McKay Flooring. Ifølge produsenten har tradisjonell parkett et lite "overklasse-rennomé", mens denne fargerike versjonen vil tilføre ungdom og farge til ethvert miljø.

Kunden kan selv designe mønster og farge på et stykke spesialpapir, som så vil bli kopiert over på parketten din.

Fargerik Det burde ikke være noe problem å tilføre litt farger i hjemmet med disse teppeflisene fra Heuga.

HARDE OG KULE: Disse gulvene er super-glossy og ultramoderne.  Foto: Resofloor/Produsenten
HARDE OG KULE: Disse gulvene er super-glossy og ultramoderne. Foto: Resofloor/Produsenten Vis mer

Her kan du som kunde la kreativiteten slippe løs og designe akkurat det gulvet du selv måtte ønske å bo med.

Les også:
Gamle gulv blir som ny med litt beis

Slik maler du tregulvet

Slik tar du kontroll over trassalderen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

TRENDY GULV: Noen av Tarketts gulvnyheter er gulv med sterke grafiske mønstre og olabukse-farge. Foto: Tarkett/Produsenten
TRENDY GULV: Noen av Tarketts gulvnyheter er gulv med sterke grafiske mønstre og olabukse-farge. Foto: Tarkett/Produsenten Vis mer
FARGERIKE FLISER: Frisk opp hjemme med gulv som garantert vil bli lagt merke til. Foto: Heuga/Produsenten
FARGERIKE FLISER: Frisk opp hjemme med gulv som garantert vil bli lagt merke til. Foto: Heuga/Produsenten Vis mer