Hadde du drukket av disse på 70-tallet ville du bedt om øl etterpå

40 år senere blir fordommene gjort til skamme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

PALEOCHORA, KRETA (Dagbladet): Smaken av kvae, fra den lyse vinen i vannglassene, sitter igjen som om det var i går.

Mitt første møte med gresk vin var en mugge retsina, i 1974, på en liten taverna i Pireus havn.

Siden den gang, har jeg foretrukket å drikke lokalt øl i Hellas, med ytterst få unntak røde viner. Fordi viner, som i utgangspunktet er gode, ikke liker seg særlig lenge i oppreiste flasker på varme tavernakjøkken.

Troen på gresk vin ble ikke styrket under de foregående dagenes tavernabesøk i Paleochora, med lokal rødvin i glassmugge, og en enkel, lett oksidert, variant fra flaske.

Begge omtrent like billig som vann. Den ene bare litt surere enn den andre.

Fordommer står for fall. Mine falt ettertrykkelig.

Familiehotell Stedet er Pal Beach Hotel, hvor eierne, søskenparet Sofia og Polydoros Markoulakis, har vendt tilbake fra gode jobber i London.

Begge har internasjonal utdannelse i hotelldrift og ledelse, samt erfaring fra lederjobber hos hotellkjeder som Haymarket, Maybourne og Marriott.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer