Halloween-mat: Det aller beste kommer når skrekkeffekten har gitt seg

Noen ganger holder det å bruke hodet.

NIFS MAT:  Det er dagen for å gi seg i kast med det ubehagelige. Hva med et fiskehode? Er du modig, spiser du øyet. Det mest smakfulle stykket ligger i kinnet, den saftigste delen i nakken. Foto: METTE RANDEM
NIFS MAT: Det er dagen for å gi seg i kast med det ubehagelige. Hva med et fiskehode? Er du modig, spiser du øyet. Det mest smakfulle stykket ligger i kinnet, den saftigste delen i nakken. Foto: METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat En runde i fiskebutikken er vanligvis en økonomisk prøvelse. Så mange fristelser. Piggvar eller torsk, røye eller steinbit? Ja, takk! Alt sammen.

Men ikke i dag. I dag velger jeg den mest velsmakende, økonomiske og ikke minst skremmende overfloden som finnes. Jeg kjøper fiskehoder.

Jeg later som om jeg er en fin kunde, og ber mannen i fiskebutikken om å trimme vekk blodrester, gjeller og alt som er uspiselig.

40 kroner kiloet Så pakker han inn varene i papir, legger dem på vekta og skriver inn prisen. 40 kroner kiloet. Det er mye dyrere enn hvis jeg hadde vært et sted i Nord-Norge, naturligvis. Men jeg er på beste Majorstua.

Og på Majorstua er 40 kroner prisen for en kopp kaffe, ikke for en middag.

Fiskehodene ser stillferdig opp på meg når jeg pakker dem opp.

Piggvaren med sitt sammentrykkede tryne, det ene øyet som har tatt turen rundt neseryggen der det har endt opp ved siden av det andre. Laksehodet med sin skinnende hjelm og lette underbitt.

Steinbiten smilende på sitt foruroligende vis.

Ubehag Det første som slår en man spiser fiskehoder, er utseendet. Naturligvis. Vi er ikke lenger vant til å ha noe forhold til hva det egentlig er vi spiser. Vi lever i ei tid med torskeloin og salmalaks, med mat som er skåret opp, porsjonert, emballert så den ikke likner på noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer