Halvannen kilometer fra land ligger et hotell med 4,5 meter tjukke vegger

Luksusfort ble bygd for å beskytte mot en fransk invasjon.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): En ansiktsløftning på 27 millioner kroner har transformert Spitbank Fort, som ligger halvannen kilometer utenfor kysten av Portsmouth, fra et nedslitt fort til et luksuskrypinn til drøye 3000 kroner natta, skriver Daily Mail.

Fortet ble oppført i viktoriatida for å beskytte Storbritannia mot en fransk invasjon, og ligger i Solent, sundet som skiller øya Isle of Wight fra fastlandet, og som ifølge Wikipedia er viktig for skipstrafikk til og fra Southampton og Portsmouth.

HAVHOTELL: Fortet ble oppført i viktoriatida for å beskytte Storbritannia mot en fransk invasjon, og ligger i Solent, sundet som skiller øya Isle of Wight fra fastlandet. Foto: CLARENCO.COM
HAVHOTELL: Fortet ble oppført i viktoriatida for å beskytte Storbritannia mot en fransk invasjon, og ligger i Solent, sundet som skiller øya Isle of Wight fra fastlandet. Foto: CLARENCO.COM Vis mer

I dag innbyr det 134 år gamle fortet, som en gang huset kanoner, til mer late dager.

Fortkomfort Opprinnelig var det plass til 150 hengekøyesovende soldater her. Dagens krav til komfort gjør at det nå bare er rom for 18 gjester om gangen. 

Spitbank Fort er det mest eksklusive stedet på sørkysten, og du kan leie det til eget bruk for avslapning, til private fester, firmafester og brylluper. Få steder i verden kan tilby tilsvarende privat og eksklusiv atmosfære som dette fortet, skryter eierne på hjemmesiden.

På taket finner du ifølge Daily Mail blant annet en badestamp, bar og et eget ildsted. Er dere mange, kan dere slå dere sammen og betale 45 000 kroner for hele fortet i et døgn.

SÆRPREG: Etter restaureringa er særpreget intakt. Det som en gang var kanonluker, er nå vinduene til ni romslige soverom, og kruttkamrene er gjort om til oppholdsrom. Foto: CLARENCO.COM
SÆRPREG: Etter restaureringa er særpreget intakt. Det som en gang var kanonluker, er nå vinduene til ni romslige soverom, og kruttkamrene er gjort om til oppholdsrom. Foto: CLARENCO.COM Vis mer

Da får dere lunsj ved ankomst, champagne i resepsjonen, treretters middag, og frokost neste morgen.

Vil du overnatte her, tilbyr hotellet båttransport både fra Portsmouth og Gosport i Hampshire.

Tomt skall Spitbank er, med sine 162 meter i diameter, mindre enn de to hovedfortene i Solent: Horse Sand og No Man's Land. Formålet i sin tid var en ekstra forsvarslinje mot skip som kom seg forbi de to andre.

Historien til fortet er i korte trekk som følger: Bygd i 1878, bombet av nazistene under andre verdenskrig, og i 1982 havnet det på private hender da Forsvarsdepartementet kvittet seg med hele bygget.

- Det var et tomt skall da vi kjøpte det i 2010, sier daglig leder Mark Watts.

Fortet har likevel ikke bare stått tomt de siste årene. På 1990-tallet var det blant annet nattklubb her.

Konene bestiller - Det er alltid konene som bestiller rom som en gave til sine ektemenn, men de ender opp med å nyte det like mye som mennene gjør, sier Watts til Daily Mail.

Selv om fortet ligger halvannen kilometer fra land, forteller han at de fleste føler at de har reist langt når de kommer fram.

Etter restaureringa er særpreget intakt. Det som en gang var kanonluker, er nå vinduene til ni romslige soverom, og kruttkamrene er gjort om til oppholdsrom.

De 4,5 meter tjukke granittveggene gjør også at gjestene er trygge for det mest rufsete været. I planene framover ligger nå å gjøre om nabofortene til spaanlegg og maritimt museum.

IDYLL: Selv om fortet ligger halvannen kilometer fra land, sier daglig leder Mark Watts til Daily Mail at de fleste føler at de har reist langt når de kommer fram. Foto: CLARENCO.COM Foto: CLARENCO.COM
IDYLL: Selv om fortet ligger halvannen kilometer fra land, sier daglig leder Mark Watts til Daily Mail at de fleste føler at de har reist langt når de kommer fram. Foto: CLARENCO.COM Foto: CLARENCO.COM Vis mer