Sommerferie i Hellas

- «Halve Europa» skal på pakketur hit til sommeren

Reiseselskapene melder om rekordinteresse for Hellas i sommer, og den nye trenden er at flere velger reisemål litt utenfor allfarvei. 

 SJARM: Lesvos omtales gjerne som Hellas slik det var før i tiden, og er spekket med sjarm. Foto: Ving
 SJARM: Lesvos omtales gjerne som Hellas slik det var før i tiden, og er spekket med sjarm. Foto: Ving Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du spør norske turarrangører, er 2017 Hellas’ store år.

- Ja, uten tvil! Hele 43 prosent av alle nordmenn som reiser på pakkereise i sommer, skal til en gresk øy, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

750 000 nordmenn skal ifølge Apollo på en slik ferie i sommer, og nesten halvparten velger Hellas. Nær sagt som vanlig er det Kreta som lokker flest solhungrige nordmenn, men stadig flere får også øynene opp for mindre og mer ukjente greske øyer.

Utenfor stiene

- En av de tydeligste reisetrendene er at vi vil tråkke utenfor turiststiene og utforske nye sider av landet vi for lengst har lagt vår elsk på, forklarer Rivera som de siste månedene har sett en stor økning i bestillinger til øyer som Skiathos og Santorini, samt Parga på fastlandet.

Her er det ikke «all inclusive»-stilen som dominerer, men heller postkortperfekte småbyer med små havner, hyggelige tavernaer med tradisjonskost - og avslappet stemning. Kort sagt: Litt som klisjeen av gode, gamle Hellas - men i en moderne drakt skreddersydd for grekofile turister.

Aktiv luksus

Samtidig er det tydelig at ferieopplevelser ikke bare handler om god mat og drikke - og late dager på stranden. Den aktive reisen er kommet for å bli, noe charterselskapene også har merket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.