SJEFEN: I dag, torsdag, skal Xiaomi-sjef Lei Jun lansere en «global» mobiltelefon. I forkant hintes om god skjerm og batteri. I følge Forbes er Lei Jun god for 100 millarder kroner. Foto: SipaUSA/SCANPIX
SJEFEN: I dag, torsdag, skal Xiaomi-sjef Lei Jun lansere en «global» mobiltelefon. I forkant hintes om god skjerm og batteri. I følge Forbes er Lei Jun god for 100 millarder kroner. Foto: SipaUSA/SCANPIXVis mer

Han er sjef for verdens tredje største mobilprodusent

Nå lanserer de en internasjonal toppmodell.

Dinside Selv om mannen i gata her til lands sannsynligvis aldri har hørt om Xiaomi (uttales sjavmi), er det faktisk verdens tredje største mobilprodusent, etter Samsung og Apple.

Det er ikke dårlig for et selskap som bare er fem år gammelt.

Xiaomi fokuserer primært på det kinesiske markedet, selv om det er fint mulig for nordmenn å få kloa i telefonene deres ved å bestille fra utlandet. Nå skal de lansere en ny telefon globalt.

Selv lånte vi en Mi2 for snaue to år siden; en telefon som den gangen kostet under 2000 kroner og allikevel kunne hamle opp med de langt dyrere toppmodellene.

Lanserer modellen i I august 2013 sikret de seg også en av Android-sjefene, Hugo Barra. Han jobber som visepresident i selskapet og har fått ansvaret for globalisering av Xiaomi.

Og nå torsdag ser det ut til at herr Barras arbeid skal vises frem. Da kommer nemlig telefonen i, som blir vist frem på en pressekonferanse i New Dehli klokka 11 norsk tid.

Lanseringen blir livestrømmet fra Xiaomi via deres nettsider, og det skal bli spennende å se om også det norske markedet er med i den globale lanseringen.

Selskapet har tradisjon for å selge svært priseffektive smarttelefoner som får gode kritikker mange steder — eksempelvis testet det amerikanske nettstedet The Verge selskapets siste telefon, Mi Note, og kalte den «The best phone you can't have», siden den ikke er til salgs i USA.

Hva kan vi vente oss? Det er vanskelig å si, men det ser ut til at det er et flaggskip som vil bli lansert, og som da vil konkurrere med de andre toppmodellene i markedet.

Oppdatert 23. april:
Vi har nå fulgt pressekonferansen fra Xiaomi, og selv om «Global phone» var annonsert på forhånd, lanserte de en telefon i India, som også blir å finne til salgs i enkelte asiatiske land de neste ukene — Taiwan, Indonesia, Hong Kong, Malaysia og Singapore.

Mi4i heter telefonen, som har en 5" skjerm (full HD), 2. generasjons Snapdragon 615-prosessor, 2GB RAM og 16GB internminne. I presentasjonen viste Xiaomi til at telefonen scoret rundt 40.000 poeng i AnTuTu-testen, som er omtrent det samme som Honor 6.

Kameraene er på 13Mp (f/2,0) og 5Mp (f/1,8) og batteriet på 3120mAh, som er ganske mye i forhold til størrelsen på telefonen. Mi4i støtter også hurtiglading via en 10W lader.

Prisen var dog svært interessant i forhold til konkurrentene, med en prislapp på 12999 rupi, eller cirka 1600 norske kroner. Spesifikasjonsmessig er den imidlertid svakere enn selskapets toppmodell, Mi4.

Også treningsarmbåndet Mi Band blir tilgjengelig i disse landene. I følge Xiaomi sender de ut én million slike i måneden, som gjør det til verdens mest solgte treningsarmbånd. Det er vanttett (IP67), har batteritid på cirka 30 dager og koster bare en drøy hundrelapp (999 rupi).

Her finner du Dinsides mobiltester

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.