Du leser nå Dagbladet Pluss

Avslørte kritikkverdige arbeidsforhold:

Han gikk undercover som lagerarbeider i Amazon

I varehuset fant han en brusflaske med urin fra en kollega som ikke turte å ta pause. - Når man har vært i det miljøet lenge er det ikke sjokkerende, forteller James Bloodworth.

- For meg ble usunn mat en trøst. Hver dag var lik, og uten det ble det en blek, fæl, eksistens. Det er en form form virkelighetsflukt, forteller James Bloodworth om sine uker som arbeider i Amazon. Foto: Privat.
- For meg ble usunn mat en trøst. Hver dag var lik, og uten det ble det en blek, fæl, eksistens. Det er en form form virkelighetsflukt, forteller James Bloodworth om sine uker som arbeider i Amazon. Foto: Privat.Vis mer

- Jeg var redd det kom til å bli en kjedelig historie av å jobbe på et varelager, men etter at jeg var på Amazon bare en dag var det som om boken skrev seg selv, forteller James Bloodworth.

I 2015 sa han opp jobben som redaktør i den venstreorienterte bloggen «Left Foot Forward» for å gå undercover i den britiske arbeiderklassen. I løpet av våren var han først tre uker i Amazon, deretter hjemmehjelp i helsesektoren, telefonselger og sjåfør i Uber.

Før han startet visste han ikke mer om Amazon, annet enn at det var et billig og enkelt sted å handle.

Noe av det første som sjokkerte Bloodworth hos Amazon, var den strenge sikkerhetskontrollen, hvor alt av metall måtte loses av. Kontrollen skulle alle gjennom på vei til jobb, i tillegg til hver gang de skulle ha lunsj eller toalettpause.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.