Han pensler lammelåret med rødvin og røyker lammecarré over bålet

Klar for påskelam? Her er oppskriftene.

RØDVIN: Glasert lammelår ser flott ut og er enkelt å lage. Å pensle med rødvin gjør susen. Foto: METTE MØLLER
RØDVIN: Glasert lammelår ser flott ut og er enkelt å lage. Å pensle med rødvin gjør susen. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/matEt godt lammemåltid i løpet av påsken er tradisjon for mange av oss - også for mesterkokken Arne Brimi.

Men for ham er en annen tradisjon minst like viktig.

- Det skal lukte bålrøyk av påskeklærne, det er påsketradisjon for meg, sier Brimi.

Han setter en aluminiumskjele i snøen, og fyller den med kvister av bjørk og einer. Så plasseres kjelen over god bålvarme.

Hjemmerøkt - Nå skal det bli hjemmerøkt påskelam. Det er så enkelt, og gir en fenomenalt god smak til kjøttet, sier Brimi.

Han dytter pinner med skiver av lammecarré ned i kjelen, og så dekker han med folie. Etter 15 rykende minutter er lammekjøttet passe røkt og passe varmt, og klart for servering.

- Ta med litt salt og pepper og en god potetsalat ut, og nyt måltidet ved bålet eller i hytteveggen.

Fritid er frihet. Frihet til å oppleve noe nytt.

Det smaker alltid ekstra godt av mat vi spiser utendørs, mener Brimi.

Rødvin og sukker Før røykeprosessen ute ved bålet har han stekt lammecarréen til 62 grader i stekeovnen inne på kjøkkenet.

Der er også påskens lammelår akkurat ferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer