HALLOWEEN

Han skremte vettet av USA med tidenes største Halloween-spøk

Millioner av radiolyttere tok science fiction-hørespillet War of the Worlds på alvor og trodde USA ble invadert av monstre fra Mars.

TIDENES HALLOWEENSJOKK: Orson Welles skrev, regisserte og spilte hovedrollen i det meste han gjorde. I1938 ga han USA tidenes Halloweensjokk med radioteateret War of the Worlds. Foto: Smithsonian National Portrait Gallery
TIDENES HALLOWEENSJOKK: Orson Welles skrev, regisserte og spilte hovedrollen i det meste han gjorde. I1938 ga han USA tidenes Halloweensjokk med radioteateret War of the Worlds. Foto: Smithsonian National Portrait Gallery Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Orson Welles måtte gjøre noe drastisk hvis ikke radioprogrammet hans skulle bli tatt av lufta. Og Welles var ikke redd for sterke virkemidler.

I 1936 hadde han satt opp en versjon av Shakespeares Macbeth med handlingen flyttet til Haiti og svarte skuespillere i rollene. Stykket ble kjent som Voodoo Macbeth og skapte oppstandelse i det rasedelte USA.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer