HALLOWEEN

Han skremte vettet av USA med tidenes største Halloween-spøk

Millioner av radiolyttere tok science fiction-hørespillet War of the Worlds på alvor og trodde USA ble invadert av monstre fra Mars.

TIDENES HALLOWEENSJOKK: Orson Welles skrev, regisserte og spilte hovedrollen i det meste han gjorde. I1938 ga han USA tidenes Halloweensjokk med radioteateret War of the Worlds. Foto: Smithsonian National Portrait Gallery
TIDENES HALLOWEENSJOKK: Orson Welles skrev, regisserte og spilte hovedrollen i det meste han gjorde. I1938 ga han USA tidenes Halloweensjokk med radioteateret War of the Worlds. Foto: Smithsonian National Portrait Gallery Vis mer
Publisert

Orson Welles måtte gjøre noe drastisk hvis ikke radioprogrammet hans skulle bli tatt av lufta. Og Welles var ikke redd for sterke virkemidler.

I 1936 hadde han satt opp en versjon av Shakespeares Macbeth med handlingen flyttet til Haiti og svarte skuespillere i rollene. Stykket ble kjent som Voodoo Macbeth og skapte oppstandelse i det rasedelte USA.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer