<strong>Sovemedisin?:</strong> - &nbsp;En orgasme gir i hvert fall større utladning for mannen - hun er nemlig designet slik at det er mulig å få flere orgasmer på rad, forteller Bente Træen.
 Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.
Sovemedisin?: -  En orgasme gir i hvert fall større utladning for mannen - hun er nemlig designet slik at det er mulig å få flere orgasmer på rad, forteller Bente Træen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix. Vis mer

Nytt forskningsprosjekt:

Han snorker - hun grubler: Er det sant at sex fungerer bedre som sovemedisin for ham enn for henne?

Det er flere ganger påvist at søvnkvaliteten påvirker sexlivet, men hva med motsatt vei?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er mange myter om sex og søvn; mannen pleier bare å rulle over på siden og snorker umiddelbart. Sover man egentlig bedre etter sex? Dette vil forskerne ved Universitetet i Bergen og Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer (SovNo) finne ut av.

- Vi får ofte spørsmål, blant annet fra journalister, om man sover bedre etter sex og om det er kjønnsforskjeller i dette. Mytene er mange, men det er gjort veldig få studier på dette. Vi vet ikke om seksuell aktivitet påvirker søvnen, sier Ståle Pallesen, søvnforsker ved SovNo.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer