Han vil ha deg til å spise kylling og laks med lakris

Har omvendt danskene, nå åpner han i Norge.

SELF MADE: Johan Bülow (29) fra ferieøya Bornholm startet med ei gryte på mors kjøkken. Nå selger han verdens dyreste lakris, både som matingrediens og godteri.  Foto: LAKRIDS  BY JOHAN BÜLOW
SELF MADE: Johan Bülow (29) fra ferieøya Bornholm startet med ei gryte på mors kjøkken. Nå selger han verdens dyreste lakris, både som matingrediens og godteri. Foto: LAKRIDS BY JOHAN BÜLOW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er beviset på at alt er mulig, sier Johan Bülow(29).For sju år siden startet han med en gryte på kjøkkenet hos mor. Målet var å lage eksklusivt godteri og utvikle lakris som smakstilsetning i mat.

I år omsetter han lakris for oppunder hundre millioner danske kroner, har hundre ansatte og selger lakris i 20 land.

Satser i ny mathall

Bulow satser nå i Steen & Strøms nye Food Court, en mathall med dagligvarebutikker, delikatesseforretninger og serveringssteder som åpner i disse dager.

- Uviklingen på matfronten skjer svært raskt i Norge. Da jeg fant det rette lokalet, valgte jeg å satse, sier han. Matsatsingen blir en konkurrent til Mathallen på Vulkan og Maschmanns Matmarked på Skøyen.

Danskene er sterkt representert i den nye hallen, med en spesialforretning for te, en for sjokolade, en for lakris, samt «Georg Jensen living».

Blant dem som også satser er britiske Marks and Spencer Food.

Lakristrend

For nordiske matinteresserte er Johan Bülow forlengst et kjent navn.

Han er kjent som dansken som begynte å utforske den viltvoksende roten, lærte seg forskjellen på lakris fra Iran og fra Italia, startet produksjon av lakrispulver og sirup og forvandlet bildet av lakris fra billig godteri til matingrediens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer