Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Håndverkerbilen er tilbake

Hiace blir Proace - her er de første bildene.

SOM EXPERT: Nye Toyota ProAce produseres av franske PSA Peugeot Citroën og er i bunn og grunn samme bil som Peugeot Expert og Citroën Jumpy. FOTO: Toyota
SOM EXPERT: Nye Toyota ProAce produseres av franske PSA Peugeot Citroën og er i bunn og grunn samme bil som Peugeot Expert og Citroën Jumpy. FOTO: Toyota Vis mer

Toyota ProAce kommer i to forskjellige lengder og to forskjellige høyder, med lasteevne på 5, 6 eller 7 kubikkmeter. Denne plassen kommer man til gjennom en eller to skyvedører på sidene, eller gjennom en topphengslet eller delt bakdør.

Lasteevnen er opptil 1200 kg, mens hengervekten er 2000 kg. ProAce Leveres uten eller med vinduer i lasterommet, eller som minibuss.

Fransk opphav Ja, det har seg slik at ProAce ikke produseres av Toyota. Den produseres av franske PSA Peugeot Citroën, men leveres i Europa under varemerket Toyota. Hva det vil si for kvaliteten er for tidlig å si noe om. Utgåtte HiAce har jo et usedvanlig godt kvalitetsrykte, så franskmennene har en stor jobb foran seg for å ivareta nettopp dette.

Om du lurte: Nye ProAce er den samme bilen som Peugeot Expert og Citroën Jumpy.

Mer utstyr Toyota er selvfølgelig fulle av lovord om den nye bilen, som etter sigende skal være mer komfortabel, enda sikrere og ha mer utstyr enn forgjengeren.

Elektriske vinduer, sentrallås, aircondition, stereo/bluetooth og cruisekontroll er noe av utstyret som er tilgjengelig. I tillegg skal ProAce ha et tilfredsstillende nivå av sikkerhetsutstyr som standard.

Flere motorer Det er diesel som gjelder dersom du skal kjøre ProAce. Enten en 1,6-liter på 90 hk og 180 Nm med femtrinns girkasse, eller en toliter på 128 hk/320 Nm eller 163 hk/340 Nm med sekstrinns manuell girkasse. Toyota oppgir en estimert rekkevidde på opptil 1250 kilometer for de to største motorene der tankvolumet er 80 liter. Alle motorene oppfyller Euro V-utslippskrav.

Toyota Norge åpner for bestilling av ProAce i løpet av første kvartal 2013. Så de første kundene vil få sine biler i løpet av andre kvartal 2013. Prisene er forløpig ikke klare.

Les også: De mest populære bilfargene
Denne biltypen skal lede an bilrevolusjonen
Derfor er det smart å bruke håndbrekket mens du kjører

VÅREN 2013: Proace skal være salgsklar i andre kvartal neste år. FOTO: Toyota
NYE HIACE: Hiace blir Proace. FOTO: Toyota
NY VAREBIL: Slik tar Toyota Proace seg ut på sjåførsiden. FOTO: Toyota
PROACE: Slik ser den ut brakfra. FOTO: Toyota
EXPERT: Nye Toyota ProAce produseres av franske PSA Peugeot Citroën og er i bunn og grunn samme bil som Peugeot Expert og Citroën Jumpy. FOTO: Toyota FOTO: Toyota

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.