Har du en sånn i nattbordskuffen, bør du sjekke hva den inneholder

Kan inneholde stoffer som er forbudt i leketøy for barn.

HORMONFORSTYRRENDE: Disse dildoene inneholder alle kjemikalier som kan påvirke kroppen over lengre tid, ifølge testen fra testfakta.se. Produktene er likevel lovlige. Foto: TESTFAKTA.SE
HORMONFORSTYRRENDE: Disse dildoene inneholder alle kjemikalier som kan påvirke kroppen over lengre tid, ifølge testen fra testfakta.se. Produktene er likevel lovlige. Foto: TESTFAKTA.SE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre av ti norske kvinner har en dildo i nattbordskuffen. Dette kan være et trygt alternativ til å ha med noen hjem fra byen, men nå viser det seg at kondom kan være lurt også her.

Svenske Testfakta har funnet farlige kjemikalier i fire dildoer de har testet. De fleste dildoer på markedet er produsert i USA og kan også kjøpes på nett.

- Vi er opptatt av at forbrukerne skal slippe å få i seg giftstoffer både den ene og den andre veien, sier Elin Vestrum, rådgiver i Forbrukerrådet til Dagbladet.

De siste åra har det kommet flere advarsler om hormonforstyrrende ftalater i dildoer og andre sexleketøy. I både Tyskland og Danmark er det tidligere funnet til dels høye konsentrasjoner av farlige kjemikalier i dildoer.

I Tyskland har de advart mot helserisikoen med sexleketøy.

Flere kjemikalier Dildoen «Ass play ballsy» inneholdt ftaletet DIDP, men i lave konsentrasjoner, viser Testfaktas undersøkelse. De tre andre inneholdt andre mykgjørende kjemikalier.

- Det ftalatet vi fant er ikke av de verste, man blir ikke syk med én gang. Det er noe som kan påvirke kroppen over lengre tid. Vi har gjort en stikkprøve på bare fire produkter. Vår test kan tyde på at bransjen har byttet ut de farligste stoffene med litt bedre kjemikalier, men de har fortsatt en toksikologiske effekt, forteller sjefredaktør i Testfakta, Tobias Rydergren til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer