Har du fått skryt av av sjefen i det siste?

Norske sjefer er blant de dårligste i verden til å gi ansatte ros og ris.

SAVNER TILBAKEMELDINGER: En av to får sjelden feedback av sjefen. Like mange opplever at feedbacken de får er ubrukelig - og ikke hjelper dem til å bli bedre. Nordmenn vurderer nytten av tilbakemeldingene de får lavere enn medarbeidere i andre land.  Foto: COLOURBOX
SAVNER TILBAKEMELDINGER: En av to får sjelden feedback av sjefen. Like mange opplever at feedbacken de får er ubrukelig - og ikke hjelper dem til å bli bedre. Nordmenn vurderer nytten av tilbakemeldingene de får lavere enn medarbeidere i andre land. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): En fersk undersøkelse HR Norge har utført i samarbeid med det danske konsulentselskapet Ennova i 28 land, viser at det står dårlig til med tilbakemeldingskulturen på norske arbeidsplasser:

En av to får sjelden feedback. Like mange opplever at feedbacken de får er ubrukelig - og ikke hjelper dem til å bli bedre.

Nordmenn vurderer nytten av tilbakemeldingene de får lavere enn medarbeidere i andre land.

Mister motivasjonen

- Svært uheldig, mener Bjørn Lau, professor ved NTNU og klinisk psykolog ved Lovisenberg sykehus.

- Forskning viser at hvis vi lærer oss noe vi etter en stund kan godt - men får gal eller ingen tilbakemelding - begynner vi å bli sløve og gjør en dårligere jobb. Får vi derimot korrekt tilbakemelding, er det lettere å holde seg våken og på «alerten», sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.