Har du først gått på limpinnen er det viktig at du ordner opp raskt

Nå er det høysesong for frekke nettsvindlere.

SLEIPE: - Phishing er et økende problem som skjer med jevne mellomrom. Det er svindel fra ende til annen, sier informasjonsdirektør Christian Brosstad i SpareBank 1 Gruppen. Foto: COLOURBOX
SLEIPE: - Phishing er et økende problem som skjer med jevne mellomrom. Det er svindel fra ende til annen, sier informasjonsdirektør Christian Brosstad i SpareBank 1 Gruppen. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): - Det er vanskelig å si hvor utbredt e-postsvindel er, fordi det er så spinnvilt mye av det, sier seniorrådgiver Hans Marius Tessem i NorSIS (Norsk senter for informasjonssikkerhet).

Han forklarer at ferietid er høysesong for frekke nettsvindlere. Kanskje er du blant de mange som de siste ukene har fått e-post om å legge inn kortinformasjon på en side for å «bekrefte» kredittkortet ditt slik at det ikke blir «suspendert» eller «sperret»?

- Slike e-poster er spesielt relevante i ferietider - enten det er før sommer-, jule- eller påskeferie. Svindlerne bruker alltid triks som er relevant for noen, sier Tessem.

- Smartere svindlere

- Svindlerne har blitt smartere. De bruker vår tillit og skaper usikkerhet blant folk, sier Christian Brosstad, informasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.