HOTEL HAVNEKONTORET: Havnekontoret, som det heter i dagligtale, åpnet for seks år siden i de gamle lokalene til Nordenfjeldske dampskibsselskab på Bryggen.
HOTEL HAVNEKONTORET: Havnekontoret, som det heter i dagligtale, åpnet for seks år siden i de gamle lokalene til Nordenfjeldske dampskibsselskab på Bryggen.Vis mer

Har du ikke råd, kan du spørre om å få låne nøkkelen til tårnet

Her oppe får du akkurat det du blir lovet.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og Ute): Hotelltesten.

- Nei, her har de virkelig ikke økonomisert, sa reisefølget.

- Du tenker på det overdådige og ny-ny-barokke interiøret i denne gamle, men nybarokke, bygningen?

QUEENSIZE: Foruten seng som nok var nærmere queen- enn kingsize, besto interiøret av et par tre stoler, et lite bord, TV, og et lite skrivebord.
QUEENSIZE: Foruten seng som nok var nærmere queen- enn kingsize, besto interiøret av et par tre stoler, et lite bord, TV, og et lite skrivebord. Vis mer

- Nei, svarte følget.

- Nå tenkte jeg på navnet Clarion Collection Hotel havnekontoret. En riktig munnfull. Men, jo, det er ganske flott her.

Digre lysekroner Havnekontoret, som det heter i dagligtale, åpnet for seks år siden i de gamle lokalene til Nordenfjeldske dampskibsselskab på Bryggen.

Og det er verken minimalisme eller stramt budsjett som preger resepsjonsområdet.

Høyryggede ørelappstoler, digre lysekroner, lekre tekstiler og pene overflater skaper øyeblikkelig en følelse av moderne luksus.

Øverste etasje - Men dokkar må gå opp og se på utsikten fra tårnet. Den e' grådig fin.

TÅRNUTSIKT: Hvis du ikke har råd eller mulighet til å overnatte på Havnekontoret, kan du spørre i resepsjonen om å få låne nøkkelen til tårnet. Helt gratis.
TÅRNUTSIKT: Hvis du ikke har råd eller mulighet til å overnatte på Havnekontoret, kan du spørre i resepsjonen om å få låne nøkkelen til tårnet. Helt gratis. Vis mer

Tilbudet til den  strålende blide resepsjonisten fristet, men vi var likevel mer interessert i å sjekke ut rommet.

2250 blanke kroner for to personer for én natt er ikke akkurat billig, selv om det skulle være et Dobbeltrom Deluxe.

Men hvis ønskene våre om «høyt oppe og med utsikt over Vågen» var blitt oppfylt, var det kanskje verd det. Det første syntes å stemme, for vi ble plassert i sjette og øverste etasje.

Fjordgløtt Men rommet var ikke spesielt stort, og følelsen av «kvistværelset» var langt mer framtredende enn den forventede følelsen av «deluxe»-rom

Utsikten fra vinduene i skråtaket var heller ikke helt som forventet.

- Fjordgløtt, tror jeg det heter, sa reisefølget, som sto på tå og lente seg ut av det smale, høye vinduet.

Utsikten innover  mot byen og oppover mot Fløyen var det ingen ting å si på. Foruten seng som nok var nærmere queen- enn kingsize, besto interiøret av et par tre stoler, et lite bord, TV, og et lite skrivebord.

Et sympatisk trekk, og noe som spiller inn når prisen skal vurderes, er at hotellet daglig serverer et varmt kveldsmåltid. Frokosten er også inkludert.

Tårnutsikt Hyggelige rom, elskverdig service og ok frokost - men det er ingen tvil om hva som er Hotel havnekontorets fremste styrke:

Wow!  Reisefølget holdt seg godt fast i rekkverket, med fri sikt helt ut til Strilelandet og langt oppover mot Fana.

- Utsikten her oppe fra tårnet er akkurat slik resepsjonisten lovet: Grådig fin! Kan noen av de andre hotellene i byen komme opp med noe som likner? Fantastisk.

Og som en hyggelig fotnote kan det nevnes at hvis du ikke har råd eller mulighet til å overnatte på Havnekontoret, kan du spørre i resepsjonen om å få låne nøkkelen til tårnet. Helt gratis.

• Her finner du Dagbladets hotelltester.