Har du internett med kvote?

Da kan denne Windows-innstillingen være smart.

NETT MED KVOTE? Slik får du Windows til å bruke mindre data. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NETT MED KVOTE? Slik får du Windows til å bruke mindre data. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside.no: Mens de fleste ikke har noen begrensning på hvor mye data de kan bruke i måneden på nettlinja de har hjemme, har de aller fleste av oss en begrensning på mobiltelefonen.

Men også på hjemmebrebånds­fronten er det noen som har begrensninger. Har man ikke tilgang til telefonlinjer eller fiber, enten det er hjemme eller på hytta, velger mange å gå for en trådløs løsning. For eksempel 4G-bredbånd, satelitt eller lignende.

Ofte har slike abonnement en månedlig begrensning på hvor mye data du kan bruke, før linja blir dramatisk mye tregere og du må betale ytterligere for mer data.

Windows kan bruke mindre datatrafikk I Windows 10 finnes det en godt gjemt bryter du kan aktivere om du er koblet til et nett med kvotebegresning, som gjør at PC-en laster opp og ned mindre data fra nettet.

Du finner den om du går inn i innstillinger, WiFi og avanserte innstillinger der den heter «forbruksmålt tilkobling». Om du aktiverer denne, forteller du Windows at nettverket du er koblet til akkurat nå er kvotebasert.

Det vil Windows huske også neste gang du kobler til det samme nettverket, men du er nødt til å gjøre det for hvert nettverk om du har flere som har begrenset datatrafikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.