Flyreiser

Har du lurt på hva disse små trekantene inne i flyet betyr? Her er svaret

De er slett ikke tilfeldig plassert.

IKKE TILFELDIG: I mange flykabiner kan du se et klistremerke med en trekant på veggen. De har sin helt spesielle betydning. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
IKKE TILFELDIG: I mange flykabiner kan du se et klistremerke med en trekant på veggen. De har sin helt spesielle betydning. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje lagt merke til dem, men antagelig ikke tenkt så mye over hvorfor de er der - disse små påklistrede trekantene i svart eller rødt som er klistret på veggen over noen av vinduene inne i flykabinen.

Mange fly har dem, og - som med alt på et moderne fly - de er ikke tilfeldig plassert. Trekantene har sin helt spesielle hensikt, skriver Travel + Leisure.

De er plassert ved flyets vinger, og hensikten er rett og slett en markering av det beste stedet å inspisere flyets vinger og flaps fra. Skulle besetningen ha behov for å sjekke noe på vingene, viser disse trekantene hvor de best kan se det de vil se på.

Avising

Spesielt vinterstid kan markeringene være nyttige. Nettopp disse vinduene gir nemlig den beste muligheten til å bedømme om vingene er aviset på tilfredsstillende vis. Vanligvis gjøres den obligatoriske sjekken rundt avising av bakkepersonalet, men om kapteinen også vil ta en titt, er altså dette stedet å gjøre det fra.

På Sas

Leder i Norsk Pilotforbund, Petter Førde, opplyser at disse markeringene ikke brukes i norske fly.

- Dette er faktisk ukjent for meg, sier den erfarne piloten med lang fartstid fra Braathens, SAS og Widerøe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer