DET EVIGE DILEMMAET: Har du nok strøm på batteriet? Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
DET EVIGE DILEMMAET: Har du nok strøm på batteriet? Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NOVis mer

Har du også problemer med Iphonen?

Flere sliter etter oppdatering til iOS 7.1.

DinSide: Tidligere denne uka lanserte Apple iOS 7.1, en ny versjon av operativsystemet til Iphone og Ipad.

Den kom ikke med mange nye funksjoner, men skulle fikse en rekke feil og problemer brukere har hatt siden i fjor høst.

Alt er imidlertid ikke fryd og gammen. Allerede nå melder flere brukere om dårligere batteritid etter å ha installert iOS 7.1, skriver 9to5Mac.

Det er ikke nytt at en iOS-oppdatering påvirker batteritida for Iphone- og Ipad-brukere. Av og til skyldes det nye funksjoner som trekker mer strøm, mens andre ganger er det snakk om faktiske feil.

Noe har blitt bedre: Endelig bedre Gmail på iOS!

- Bedre på Iphone 5 Nettstedet ArsTechnica har gravd i saken, og testene deres bekrefter mistankene, selv om nedgangen i batteritid varierer fra enhet til enhet.

På Iphone 5 er den faktisk bedre, ifølge testen til ArsTechnica. I DinSide erfarer vi det samme med akkurat den modellen.

BATTERITID: ArsTechnica har testet batteritida fra iOS 7 til iOS 7.1. Det er forskjeller, om enn ikke veldig store. Vi ser for øvrig at de ikke har testet batteritida på Ipad Air, så om det er noen lesere med egne erfaringer, del dem gjerne med oss! Foto: ARSTECHNICA
BATTERITID: ArsTechnica har testet batteritida fra iOS 7 til iOS 7.1. Det er forskjeller, om enn ikke veldig store. Vi ser for øvrig at de ikke har testet batteritida på Ipad Air, så om det er noen lesere med egne erfaringer, del dem gjerne med oss! Foto: ARSTECHNICA Vis mer

Nøyaktig hva som er årsaken til at noen opplever dårligere batteritid etter å ha installert iOS 7.1, er foreløpig uvisst. Noen brukere anbefaler at en helt ren installasjon av iOS 7.1 vil ta hånd om saken, men 9to5Mac påpeker at det ikke finnes noe bevis på at det fungerer.

Prøv også dette: Slik får du bedre batteritid med iOS 7.1

Har du opplevd problemer? Om dette faktisk er et utbredt problem, er likevel for tidlig å si. Sammenlignet med antallet brukere som har installert oppdateringen, kan det utgjøre en liten del av den totale brukermassen, skriver 9to5Mac.

Har du opplevd problemer med iOS 7.1? Del dine erfaringer i kommentarfeltet! Vi oppfordrer imidlertid til å holde en saklig tone, så slipper moderatorene å jobbe overtid på en fredag...!
Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.