SJEKK MASKINEN DIN: Det hjelper ikke at det er vann inni maskinen, en feil på en elektrisk komponent gjør enkelte oppvaskmaskiner til en brannfelle.  Foto: COLOURBOX
SJEKK MASKINEN DIN: Det hjelper ikke at det er vann inni maskinen, en feil på en elektrisk komponent gjør enkelte oppvaskmaskiner til en brannfelle. Foto: COLOURBOXVis mer

Har du oppvaskmaskin fra Bosch eller Siemens?

Den kan være en brannfelle.

DinSide.no: På grunn av en feil i kontrollpanelet kan oppvaskmaskiner fra Bosch og Siemens produsert mellom 1999 og 2005 være brannfarlige.

Maskinene kan i verste fall overopphetes og utgjøre en potensiell risiko for brann, melder nå Bosch og Siemens Husholdningsapparater (BSH). Selskapet ønsker nå å komme i kontakt med eiere av oppvaskmaskiner produsert i denne perioden, for å foreta en sjekk om maskinen er berørt.

- Forbrukere med berørte maskiner får tilbud om gratis hjemmereparasjon eller 20 prosent prisavslag ved kjøp av en ny oppvaskmaskin fra Bosch eller Siemens, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Oppvaskmaskiner fra disse to merkene har for øvrig markert seg positivt i tester de siste årene, og seiler gang på gang opp som testvinnere.

De gjorde det også bra da det britiske forbrukermagasinet Which spurte sine lesere om hvilke av deres hvitevarer som holdt seg best.

Sjekk om det gjelder deg Feilen gjelder ikke alle oppvaskmaskiner, men ligger i en elektrisk komponent som er brukt i et begrenset antall maskiner som er produsert i den aktuelle perioden.

For å sjekke om din maskin kan være i faresonen, trenger BSH å vite modellnummer, batchnummer og serienummer. Disse finner du på innsiden av dørpanelet på oppvaskmaskinen, eller øverst til venstre (se tegning, der modellnummeret er markert med rødt, batchnummeret med grønt og serienummeret med blått.).

Disse nummerne kan du registrere på oppvasktiltak.no, eller ved å ringe gratisnummeret 00800-19081908 (om opptatt, kan du prøve 35 02 20 40, men merk at du da betaler lokal takst).

Utbedringstiltak godt i gang Sikkerhetsrisikoen er ikke ukjent for BSH, og hvitevareprodusenten iverksatte sikkerhetstiltak på seinsommeren hos kunder de allerede kjente til. For å sørge for at de når alle eiere av slike oppvaskmaskiner, sender de altså nå ut en bredere etterlysning.

SJEKK: Kodene du trenger, finner du på innsiden av døra. Enten på siden eller på toppen. Illustrasjon: BOSCH / SIEMENS
SJEKK: Kodene du trenger, finner du på innsiden av døra. Enten på siden eller på toppen. Illustrasjon: BOSCH / SIEMENS Vis mer

- Vi fortsetter med sikkerhetstiltaket for å nå så mange som mulig. Vårt råd til dem som har en oppvaskmaskin berørt av sikkerhetstiltaket, er at de bare bruker maskinen under oppsyn inntil en reparasjon er foretatt, eller en har fått byttet ut maskinen. Vi beklager uleiligheten dette kan medføre for forbrukerne, sier presseansvarlig Katrin Ohlander i BSH Husholdningsapparater ifølge pressemeldingen.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Sjekk også ut følgende saker:
Prisen varierer, men: Bosch- og Siemens-produkter er i stor grad de samme
Oppvaskmaskiner tåler ikke minusgrader.