Har du tregt nett hjemme?

Her er det du skal se etter.

FIRE EKSTERNE ANTENNER: Rutere kommer i mange farger og fasonger, og med både interne og eksterne antenner. De raskeste ruterne vi har testet har fire eksterne antenner. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO
FIRE EKSTERNE ANTENNER: Rutere kommer i mange farger og fasonger, og med både interne og eksterne antenner. De raskeste ruterne vi har testet har fire eksterne antenner. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Mange av oss har fått fiber rett inn i husene våre, og kan boltre oss med internetthastigheter på 100Mbps og høyere - vel og merke hvis resten av utstyret vårt holder tritt.

For har du en litt eldre trådløs ruter er sjansene svært store for at de bremser hastigheten betraktelig. Å bytte ruter kan i mange tilfeller flerdoble hastigheten, selv mot gammelt utstyr.

I våre målinger har vi for eksempel oppnådd trådløshastigheter på inntil 565Mbps mot de raskeste ruterne, som tilsvarer 45 Megabytes i sekundet. Nye rutere byr dessuten ofte på langt bedre rekkevidde, kan håndtere flere enheter samtidig, og har mange ekstrafunksjoner som kan være svært nyttige i vår moderne hverdag der alt skal være tilkoblet - alltid.

Les også: Bedre trådløs dekning? Vi har testet tre løsninger

Hva er grunnfunksjonen til en ruter? I sin enkleste form sørger ruteren for at PC-er, mobiler, nettbrett og annet utstyr i et lokalnett (LAN) kan snakke med hverandre, og for å rute trafikk mellom enhetene i lokalnettet og Internett (WAN).

En typisk hjemmeruter har en svitsj med inntil fire nettverkskontakter på baksiden. Her kobler du til utstyr via nettverkskabel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer