Har du vært syk i ferien?

Slik får du nye feriedager.

HUSK LEGEERKLÆRING: Blir du syk i ferien, må du huske å få legeerklæring om du skal få erstattet feriedagene i ettertid. Foto: COLOURBOX
HUSK LEGEERKLÆRING: Blir du syk i ferien, må du huske å få legeerklæring om du skal få erstattet feriedagene i ettertid. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside.no): Ble du syk i løpet av sommerferien, og dermed sengeliggende framfor å ligge på stranda?

I fjor sommer ble det gjennomført en endring av ferieloven som kan gi deg rett til ny ferie som erstatning for de tapte dagene da du var syk, og det allerede fra første dag.

Må ha legeerklæring Ferieloven sier nemlig følgende om sykdom i ferien:

«Arbeidstaker som har vært helt arbeidsufør i løpet av ferien, kan kreve at et tilsvarende antall virkedager ferie utsettes og gis som ny ferie seinere i ferieåret.»

Men det er likevel noen krav som må oppfylles, for at du skal kunne få erstattet disse dagene:

For det første må du være 100 prosent arbeidsufør for å få krav på dette. Og du må også kunne dokumentere dette overfor arbeidsgiver med legeerklæring.

Dette gjelder både om du blir syk før, eller i løpet av avtalte feriedager, og om du blir syk i løpet av utenlandsferien. Dersom du blir syk før ferien starter, kan du kreve å få utsatt ferien til seinere i året.

Var du ikke hos legen da du var syk i sommer, vil du slite med å få gjennomslag for krav på nye feriedager overfor arbeidsgiver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.