Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Har fått ti meter snø, lover skiføre helt til 4. juli - i California

Rekordvinter på vestkysten.

REKORDVINTER: I Sierra Nevada-fjellene har det falt opp til ti meter snø denne vinteren. Skiforholdene er fantastiske. Foto: NTB Scanpix
REKORDVINTER: I Sierra Nevada-fjellene har det falt opp til ti meter snø denne vinteren. Skiforholdene er fantastiske. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): På Sjusjøen og flere andre norske skidestinasjoner er det ikke uvanlig å kunne gå på ski helt fram til 17. mai.

Nå sysler et amerikansk skisted med planer om å holde bakkene sine åpne helt fram til sin egen nasjonaldag - 4. juli.

I Mammoth i California-fjellene er det nemlig kommet så mye snø denne vinteren at selskapet bak det populære alpinstedet Mammoth Mountain Ski Resort aldri har opplevd maken.

Ifølge avisa San Fransico Chronical er det nesten dobbelt så mye snø i fjellet som normalt på denne årstida. Vinteren har gitt det kraftigste snøfallet på 22 år. Utrolige 35 fot - omlag ti meter - har lavet ned. Bare i januar kom det seks meter snø!

Siden resten av staten også har hatt rekordnedbør sist høst og i vinter, er den fire år lange tørkeperioden i California over. I fjellet er det lagret så mye nedbør i form av snø og is at det vil vare sommeren ut og holde vannmagasinene fulle i lang tid.

Og for ski- og brettkjørerne betyr det altså en rekordlang sesong.

Skistedet i Mammoth i Sierra Nevada-fjellene er svært populært fordi det er lett tilgjengelig for mange, fordi det vanligvis har lange sesonger og fordi det vanligvis byr på flotte forhold for puddersnø og løskjøring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling