FYLL: Særlig britiske bråkemakere, høye på livet, sol og sex, uten tilstedeværelse av mistenksomme foreldre, har gitt byen et stadig dårligere rykte, skriver The Independent. Foto: NTB Scanpix
FYLL: Særlig britiske bråkemakere, høye på livet, sol og sex, uten tilstedeværelse av mistenksomme foreldre, har gitt byen et stadig dårligere rykte, skriver The Independent. Foto: NTB ScanpixVis mer

Har satt inn ekstra politistyrke for å håndtere fulle turister i Magaluf

Du kan få 26 000 kroner i bot for å hoppe fra balkongen.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Fra nå kan det bli dyrt å drikke seg sanseløst full og ikke oppføre seg ordentlig i Magaluf.

Nye og strengere regler skal nemlig hjelpe den populære charterdestinasjonen på Mallorca til å bli kvitt fyllestempelet.

Særlig britiske bråkemakere, høye på livet, sol og sex, og uten tilstedeværelsen av mistenksomme foreldre, har gitt byen et stadig dårligere rykte. Det har irritert innbyggerne her, skriver The Independent.

36 ekstra politimenn er satt inn for å håndheve de nye lovene som trådte i kraft 9. juni.

Rystende video Magaluf blir av mange bare kalt «Shagaluf», ifølge den britiske avisa.

I fjor sommer rystet et videoklipp fra feriebyen på Mallorca både Spania og Storbritannia.

Videoen viser angivelig en ung kvinne som utfører oralsex på 24 gutter i en bar i Magaluf.

EKSTRA BEMANNING:  36 ekstra politimenn er satt inn for å håndheve de nye lovene som trådte i kraft 9. juni. Foto: JOAN LIADO / AP / NTB SCANPIX
EKSTRA BEMANNING: 36 ekstra politimenn er satt inn for å håndheve de nye lovene som trådte i kraft 9. juni. Foto: JOAN LIADO / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Hun skal ha blitt fortalt at hun ville vinne en «ferie» hvis hun utførte oralsex på guttene. Seinere viser det seg at hun slett ikke vinner noen ferie, men en drink med samme navn verdt 40 kroner.

Året før hevdet den svenske artisten Basshunter at han ble dopet ned på et utested i Magaluf.

- Til dere som så meg i Magaluf i natt, vil jeg bare si at jeg var blitt dopet ned og at hele natta er uklar. Skremmende greier, skrev han på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye regler: De nye reglene som nå har trådt i kraft for å stoppe bråket, er blant annet:

• Forbudt å drikke på gata mellom klokka 22.00 og 08.00.

• Forbudt for butikker å selge alkohol etter midnatt.

• Urinering på gata og nakenhet i det offentlige rom gir minimumsbot på drøye 6500 kroner.

• Maksimum 20 deltakere på pub-til-pub runder, der minst to må være trent i førstehjelp.

FÅ NORDMENN: Ambassaderåd Anne Normann ved den norske ambassaden i Madrid, sier til Aftenposten at det er svært få alvorlige hendelser i Magaluf, og i Spania for øvrig, som involverer norske borgere. Foto: JOAN LIADO / AP / NTB SCANPIX
FÅ NORDMENN: Ambassaderåd Anne Normann ved den norske ambassaden i Madrid, sier til Aftenposten at det er svært få alvorlige hendelser i Magaluf, og i Spania for øvrig, som involverer norske borgere. Foto: JOAN LIADO / AP / NTB SCANPIX Vis mer

• Opptil 26 000 kroner i bot for såkalt «balconing», der folk hopper fra balkong til balkong, eller fra balkongen og ned i hotellbassenget.

- Noen få gater Ambassaderåd Anne Normann ved den norske ambassaden i Madrid, sier til Aftenposten at det er svært få alvorlige hendelser i Magaluf, og i Spania for øvrig, som involverer norske borgere.

Både Ving, Star Tour og Apollo har turer til Mallorca.

- Nesten 50 prosent av de vi sender til Magaluf ungdommer, men vi sender også barnefamilier og godt voksne siden det bare er noen få gater i Magaluf som er preget av dette utelivet, skriver presseansvarlig i Ving, Sophie Frisholm Damsund i en e-post til Dagbladet.

Ifølge Frisholm Damsund kan du fint reise til Magaluf uten å se noe særlig til festsidene av byen.

- Vi er tydelige på ving.no hvilke hotell som passer for hvem, og hvor de ligger i forhold til bargata Punta Ballena hvor utelivet for det meste foregår, skriver hun.

Sjelden problemer Frisholm Damsund sier de sjelden får problemer, verken med gjestene eller klager på utelivet i Magaluf, og at det ifølge Vings personale i feriebyen først og fremst er engelskmenn som havner klammeri med politiet.

Hotellene i de mest belastede utelivsområdene er også veldig rutinerte på dette, og løser mye selv, forteller hun.

Allerede i fjor ble hotellene strengere spesielt med tanke balkongklatring og -fall, ifølge Frisholm Damsund. Gjester som brøt reglene og klatret likevel ble kastet ut.

- Med tanke på de nye reglene, ser vi det bare som positivt at de ønsker å være strengere på disse områdene. Det gjør bargateområdet  og ungdomshotellene til tryggere og hyggeligere steder for både de lokale og gjestene vi sender til Magaluf, skriver hun.

- Oppfører seg Kommunikasjonsrådgiver i Apollo, Beatriz Rivera, forteller at reiseselskapet i utgangspunktet er små på Magaluf, og at bare en av ti Mallorca-gjester fra Apollo skal til Magaluf.

- Vi har ikke hatt slike problemer verken her eller andre steder tidligere. Vår erfaring er at norske ungdommer oppfører seg bra, sier Rivera til Dagbladet.

- Jeg vet ikke hvor stort problem dette faktisk er, men hvis tiltakene hjelper på tryggheten er det bra, sier hun.

Palma Nova ligger i nabobukta til Magaluf, men ifølge Apollo har de to reisemålene i åras løp vokst sammen til ett.

Kommunikasjonsrådgiver Jim Hofverberg i Star Tour sier til Dagbladet at de har ett hotell for barnefamilier i Palma Nova.

Star Tour har ikke hatt noen klager på fyll og fest i forkant, og heller ikke fått noen reaksjoner etter at reglene ble innført i Magaluf, forteller han.

- Svært høye bøter - Det nye i år er at reglene faktisk vil håndheves, og det kan bety svært høye bøter, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring til Aftenposten.

Mange ungdommer fester seg syke. Ifølge forsikringsselskapets skadetall fra i fjor ble det utbetalt totalt 85 millioner kroner fordelt på totalt 12 000 saker i Spania.

Fem millioner kroner av disse utbetalingene gjaldt unge mellom 15 og 30 år, skriver Aftenposten.