«Harryhandelen» har ikke vært dyrere på 15 år

Må vi helt tilbake til år 2000 for å finne en tilsvarende kurs.

KOSTBAR HARRYTUR? Skal du harryhandle i disse dager, bør du regne på om det lønner seg. Ikke minst om du bor et stykke unna grensen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KOSTBAR HARRYTUR? Skal du harryhandle i disse dager, bør du regne på om det lønner seg. Ikke minst om du bor et stykke unna grensen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dinside.no): Som kjent er svenske priser ofte lavere enn norske på alt fra matvarer til snus og øl, noe Dinside har vist flere eksempler på ved tidligere anledninger.

Men med de siste dagenes kursendring, som gjør at en svensk og en norsk krone er verdt omtrent det samme, er det slett ikke sikkert at det lønner seg å legge handelen til Sverige, kursendring samt bil- og bensinutgifter tatt i betraktning.

- Den norske kronen har svekket seg mot den svenske nå i august. Også i desember i fjor var den norske kronen svakere mot den svenske, forteller valutaanalytiker Magne Østnor i DNB til Dinside.

Usikker på valutakursen? Prøv Dinsides valutakalkulator

Dyre svenske kroner Bortsett fra dippen i desember, må vi helt tilbake til år 2000 for å finne en tilsvarende kurs, viser tall fra Norges Bank.

Vi skal ikke lenger tilbake enn til mai i år, da vi bare måtte ut med rundt 90 norske kroner for 100 svenske. At det nå er såpass dyrt å være nordmann hos våre granner, har flere årsaker, ifølge Østnor.

- I juni overrasket Norges Bank med en lavere rentebane enn mange i markedet forventet, og samtidig tiltok fallet i oljeprisen, sier Østnor om den svake, norske krona.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.