Sommerferie

Heftig feriemaskin eller rolig idyll - Kreta har alt

Uansett hva du vil gjøre i ferien din er sjansen stor for at du finner det på Kreta. 

FEIREPARADIS: Kreta har mer enn nok sol og strand å by på. I tillegg til alt det andre som gjøre Helass største øy til et trivelig og populært feriested. Foto: NTB Scanpix
FEIREPARADIS: Kreta har mer enn nok sol og strand å by på. I tillegg til alt det andre som gjøre Helass største øy til et trivelig og populært feriested. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er på tide å bestemme hvor sommerferien skal gå. Velger du Kreta, blir du ikke alene.

Hvert år drar mer enn 200 000 nordmenn til Kreta. Noen kommer for sola, andre for historie, fotturer, den gode maten eller rett og slett bare stemningen. Kreta er for alle!

Den største øya i Hellas har noe for enhver smak, uansett om du ønsker deilige fjell- turer og små landsbyer eller en feriemaskin der alt går på skinner.

Den mest åpenbare fristelsen for oss nordboere er selvfølgelig klimaet. Kreta er et av de varmeste og mest solsikre reisemålene i Middelhavet, der våren og sommeren kommer aller først.

Alt fra påsketider er det deilige vårtemperaturer her. April kan friste med en gjennomsnittstemperatur på 20 grader, og i mai er det god, norsk sommer. På denne tiden av året er det langt færre turister enn i høysesong.

Stor variasjon

De fleste reiser hit på grunn av sol, strand og sjø, men Kreta er en overraskende variert øy. Fra de berømte minoiske ruinene i Knossos, til den lange dagsturen i Samaria-ravinen eller den siste leprakolonien Spinalonga – kjent fra boka «Øya» av Victoria Hislop. Her er det noe for alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer