Du leser nå Dagbladet Pluss

Jobbytte i voksen alder:

Hege var toppadvokat og ble gartner. Cecilie startet som flyvertinne og ble gestaltterapeut. - På en måte galskap, men jeg har aldri sett meg tilbake

Har du planer om å bytte jobb i voksen alder?

BYTTER JOBB: Hege Rønning (t.v) og Cecilie Dale hadde gode jobber, men valgte å skifte jobbkurs i voksen alder. Les om deres historie og erfaringer i denne saken. Foto: Geir Dokken
BYTTER JOBB: Hege Rønning (t.v) og Cecilie Dale hadde gode jobber, men valgte å skifte jobbkurs i voksen alder. Les om deres historie og erfaringer i denne saken. Foto: Geir DokkenVis mer

Det var ikke det at hun var lei. Tvert imot elsket Hege Rønning (55) jobben som forretningsadvokat og mellomleder i en stor finansinstitusjon. Det var høyt tempo, en del reisedøgn – og en hel haug med bekreftelser på hvor dyktig hun var.

Men etter en ti års periode – der hun ble skilt, ble gift på ny, og satt med fire mine, dine og våre barn i ulike aldre og med ulike behov – nådde Hege plutselig et slags nok-punkt i 1998.

- Det gikk som smør, men det var galskap. Det var et rotterace med jobb, henting og bringing, og for min del en del reising. Slik var det for mannen min også. På et punkt forstod jeg at det ikke gikk lengre og at jeg måtte bryte tvert. Jeg kunne ikke fortsette litt – én fot hjemme og én på jobben var ikke noe for meg. Det ble et point of no return, fastslår Hege over en kopp kaffe på en kafé et steinkast unna Vigelandsparken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.