Hele huset er bygget som en bokhylle

Eieren trengte plass til en unik samling islamske bøker.

BOKHYLLEHUSET: Eieren av huset har en betydelig samling bøker som han ønsket å få plass til og vise frem. Løsningen ble å kle hele interiøret med bokhyller. Foto: Kazuya Morita Architecture Studio
BOKHYLLEHUSET: Eieren av huset har en betydelig samling bøker som han ønsket å få plass til og vise frem. Løsningen ble å kle hele interiøret med bokhyller. Foto: Kazuya Morita Architecture Studio Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et personlig interiør kan skapes på mange forskjellige måter. Noen velger å innrede med minner fra reiser og hendelser. Andre lar seg inspirere av de rådende trendene. Mens noen igjen har helt speiselle behov de ønsker å få dekket.

Som denne huseieren i Moriguchi i Japan. Han er eier av en betydelig samling bøker om Islams historie, og den ønsket han å få plass til inne i huset.

Så han ba arkitekten designe et hus som ikke bare skulle dekke behovene for å bo, men som også skulle lagre og vise frem alle bøkene hans.

«Vi designet et stakittlignende interiør bestående av 25 millimeter tykke laminerte furuplater som skulle fungere som bokhyller», forteller arkitekten i en e-post til klikk.no.

Geometrisk harmoni Det er imidlertid ikke snakk om bare én vegg med bokhyller. Hele interiøret er designet som en gedigen bokhylle.

«Alle de arkitektoniske elementene er designet med bokhyllen som grunnprinsipp», forteller Kazuya Morita i Kazuya Morita Architecture Studio, og forklarer at målet har vært å skape en geometrisk harmoni som kan sammenlignes med islamsk arkitektur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer