Hele laget døde på vei til VM

Her poserer den amerikanske troppen i kunstløp på flytrappa før avreise til VM i 1961. De kom aldri fram. Arven etter dem har fostret mange nye stjerner.

SPENTE FØR AVREISE: Den amerikanske VM-troppen i kunstløp smilte spent før avreise til Tsjekkoslovakia 14. februar 1961. På vei til mellomlanding i Brüssel styrtet flyet, og alle 72 om bord omkom. Foto: Matty Zimmerman / AP / NTB Scanpix
SPENTE FØR AVREISE: Den amerikanske VM-troppen i kunstløp smilte spent før avreise til Tsjekkoslovakia 14. februar 1961. På vei til mellomlanding i Brüssel styrtet flyet, og alle 72 om bord omkom. Foto: Matty Zimmerman / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Litt før klokka 19.30 lokal tid 14. februar 1961 gikk alle 18 i den amerikanske VM-troppen i kunstløp om bord i Sabena Flight 548 i Idle Wild Airport (John F. Kennedy Internasjonale lufthavn siden 1963) i New York.

I VM-følget var det også seks trenere og ti dommere, ledere og familiemedlemmer – i tillegg til 27 andre passasjerer og en besetning på 11.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer