FIN-FIN TURMAT: Scones med skinke og ost. Foto: Peter Kam
FIN-FIN TURMAT: Scones med skinke og ost. Foto: Peter KamVis mer

Helgelunsjen barna vil elske

Scones med skinke og ost er litt søtt, litt salt og veldigt godt.

||| Disse sconesene er supre å spise som de er - en smakfull og morsom liten lunsj, som er lett å ta med ut hvis dere skal finne på noe i regnet. De kan også serveres til suppe eller gryte, eller til kvelds foran Barne-tv.

Varianter Lar du barna hjelpe til med blanding og røring, får de eierskap til maten. Da smaker den som regel bedre.

Varier gjerne smakstilsetningene. Hva med rester av tacokrydret kjøttdeig, kylling eller biter fra søndagssteika? Ikke vær redd for å gi barna sterke smaker, det utvider reportoaret deres.

Det er saltet du skal være redd for.

Best ferske Sconesene smaker best når de er ferske, men tåler en natt i kjøleskap. Da kan de bli et populært innslag i barnehagelunsjen. Det er også disse grove gulrotmuffinsene .

God bakst!

Har du prøvd oppskriften, men lagt til en egen vri? Fortell oss om det i kommentarfeltet under!

Scones med ost og skinke ca 10 stk 6 dl hvetemel

Artikkelen fortsetter under annonsen

1 dl havrekli

1 ss bakepulver

1 ts salt

1 ss Lys Sirup

50 g flytende margarin

1 dl vann

2 egg

3 dl lettrømme

150 g ost i terninger

100 g røkt skinke i terninger

100 g maiskorn

25 g rød paprika i små terninger eller litt finhakket rød chili

Bland sammen alle ingrediensene til en klebrig deig. Fyll massen i smurte muffinsformer, i smurte kakeformer eller i papirformer. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Spises nystekte.

Oppskriften er hentet fra Dansukker.no

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.