OPPSKRIFT MED  PØLSER: Det er ikke vanskelig å gjøre pølsene gode. FOTO: Erik Hannemann
OPPSKRIFT MED PØLSER: Det er ikke vanskelig å gjøre pølsene gode. FOTO: Erik HannemannVis mer

Helgematen barna vil elske

Is og pølser på helgens meny.

Endelig helg!

Hver helg lager jeg en helgemeny - og du finner tidligere varianter her.

Forrett Det går nesten ikke en helg uten rå fisk. Ikke på det jeg kan huske, i alle fall. Og jeg skal være så ærlig å si at det ikke er min skyld eller fortjeneste.

Jeg liker absolutt rå fisk, men går litt fort lei av det. Derfor pleier jeg å gjøre følgende: De rå fiskeskivene fordeles på tre tallerkener. Så improviserer jeg med det jeg har og ender opp med tre pletter som alle spiser litt av hver.

En asjett er kanskje klassisk med soyasaus, wasabi og strimler med sylta ingefær. En annen har sesamfrø og limesaft (ceviche) og den tredje har olivenojle, estragon, gressløk og løyrom. Noe sånt. Ny helg - nye kombinasjoner. En av dem finner du nedenfor, men jeg oppfordrer altså til idédugnad.

Hovedrett Pølser! Det er ikke fritt for at mange går litt lei av pølser. Resept? Ikke spise det noen måneder. Så blir gjensynet hyggeligere. Jeg elsker pølser, men har ikke så mye til overs for den industrielle varianten som mangler personlighet. (Her finner du for øvrig seks forslag til pølsevariasjon i hverdagen).

Dessert Jeg digger hjemmelaget is og lager masse av det. Jepp, de morsomme isene til hippiene Ben&Jerry er jeg svak for. Å putte kakedeig, marshmellows og andre ting i isen springer ut av et grunnleggende, barnslig engasjement som er viktig å ha med seg inn i en dessert. Jeg gjør det dog litt enklere:Jeg propper så mye sjokolade at det nesten blir latterlig - ja, og barnslig.

Flere iskalde forslag finner du her (sjekk også ut den med karamell og pinjekjerner).

Ha en herlig helg!

Les også:
De deiligste eplekakene
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.