Helgemeny med en eim av vår

Kylling, creme brulee og verdens beste forrett? Ja takk!

CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten... Foto: Erik Hannemann
CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten... Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det eimer vår, men jeg er ikke sikker på om tallerkenen min ser vårlig ut. Ikke riktig ennå.

Forrett: Verdens beste Men, jeg skal gjøre et forsøk. I alle fall med forretten. Oppskriften er Clotildes, men den er ikke suget av eget bryst.

Inspirasjonen er hentet fra Rene Redziepi (sjefen for Noma, "Verdens beste" restaurant).

Og det er ideen som er så fortryllende: Med denne forretten skal du få følelsen av at du river en reddik opp av jorden. Du lager "jord" av ristet pumpernikkelbrød (og kanskje noen hasselnøtter). Men, nederst i bollen legger du en blanding av vispet smøreost, yoghurt og urter. Ja, så "planter" du reddikene på toppen!

Hovedrett: Saltbakt kylling Hovedretten er saltbakt kylling. Teknikken er akkurat den samme om du saltbaker rødbeter, fisk eller poteter. Bland litt vann inn i saltet, slik at det kan formes. Så legger du saltet over kyllingen, i dette tilfellet, og baker det i ovnen. Resultatet er en herlig, saftig kylling.

Saltet har evnen til å binde til seg væske. Og det er nettopp de prosessene som er i sving her.

Til kyllingen vil jeg ha noe safe, enkelt og gørgøtt. Og da går jeg for den aller beste potetsalaten jeg vet om, med grønne bønner, pinjekjerner og raust med parmesan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer