CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten... Foto: Erik Hannemann
CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten... Foto: Erik HannemannVis mer

Helgemeny med en eim av vår

Kylling, creme brulee og verdens beste forrett? Ja takk!

Det eimer vår, men jeg er ikke sikker på om tallerkenen min ser vårlig ut. Ikke riktig ennå.

Forrett: Verdens beste Men, jeg skal gjøre et forsøk. I alle fall med forretten. Oppskriften er Clotildes, men den er ikke suget av eget bryst.

Inspirasjonen er hentet fra Rene Redziepi (sjefen for Noma, "Verdens beste" restaurant).

Og det er ideen som er så fortryllende: Med denne forretten skal du få følelsen av at du river en reddik opp av jorden. Du lager "jord" av ristet pumpernikkelbrød (og kanskje noen hasselnøtter). Men, nederst i bollen legger du en blanding av vispet smøreost, yoghurt og urter. Ja, så "planter" du reddikene på toppen!

Hovedrett: Saltbakt kylling Hovedretten er saltbakt kylling. Teknikken er akkurat den samme om du saltbaker rødbeter, fisk eller poteter. Bland litt vann inn i saltet, slik at det kan formes. Så legger du saltet over kyllingen, i dette tilfellet, og baker det i ovnen. Resultatet er en herlig, saftig kylling.

Saltet har evnen til å binde til seg væske. Og det er nettopp de prosessene som er i sving her.

SALTBAKT KYLLING: Med denne metoden er du garantert en saftig kylling. Foto: Erik Hannemann
SALTBAKT KYLLING: Med denne metoden er du garantert en saftig kylling. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Til kyllingen vil jeg ha noe safe, enkelt og gørgøtt. Og da går jeg for den aller beste potetsalaten jeg vet om, med grønne bønner, pinjekjerner og raust med parmesan.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke original mat her i huset, men det trenger jo ikke alltid være det. Og du; Jeg trenger ikke saus. Ikke når kyllingen er så saftig og så er jeg ikke så beskjeden med oljen i potetsalaten. Jeg er faktisk allerede inne på tanken: Skal jeg lage noen hvitløkbaguetter til?

Dessert En liten, herlig dessert med knekkende lokk unner jeg meg. En creme brullee med pasjonsfrukt. Lekkert, elegant og imponerende for alle som ikke vet hvor enkelt det er.

Oppskriftene finner du nedenfor. God helg!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
De beste potetoppskriftene
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Slik blir finnbiff morsomt
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.