TARTE TATIN, EPLEKAKE: En eplekake som lages oppned.  Foto: Erik Hannemann
TARTE TATIN, EPLEKAKE: En eplekake som lages oppned. Foto: Erik HannemannVis mer

Helgemeny med supermat

Helgen blir best med nydelig mat.

Jeg skal lage meg en helt herlig meny i helgen. Det har jeg i grunnen for vane. Bare se her hvor jeg har samlet alle menyene.

Forrett

FLYNDRE: Denne metoden funker bra på flyndre. Foto: Erik Hannemann
FLYNDRE: Denne metoden funker bra på flyndre. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Først ut denne helgen er helt rått. Det er carpaccio, som vi burde ha et godt, norsk ord for. Det er altså tynne skiver, så tynne du klarer, av rått kjøtt. Jo lenger (og skarpere) kniv du har, jo lettere er det å skjære tynt.

De syltynne skivene kan krydres med hva som helst, men det enkle er gjerne det beste. Litt flaksalt og nykvernet pepper kan være nok. Men, i denne oppskriften er det også litt dill, cherrytomater, gressløk og majones. Da blir det en litt mer substansiell forrett.

OPPSKRIFT PÅ SAUS: En nydelig saus de færreste har smakt. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ SAUS: En nydelig saus de færreste har smakt. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Noen liker å være på den sikre siden og fryser kjøttet først. Jeg er av den vågale typen, og har aldri opplevd noen problemer med det.

I oppskriften står det hjort, men du kan gjerne bruke vanlig storfekjøtt.

OPPSKRIFT  PÅ FONDANTPOTET: Ja, så kul kan en potet bli. Foto: TVNorge
OPPSKRIFT PÅ FONDANTPOTET: Ja, så kul kan en potet bli. Foto: TVNorge Vis mer

Hovedrett

En av mine absolutte favoritter er bakt flyndre. Jeg skrev nylig om den berømte "sole a la meuniere", men sjøtunge er vrient å få tak i. Derfor går jeg for rødspette denne helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til rødspetta vil jeg lage den deilige, grønne karsesausen. Jeg har fått dilla på den. Det er rett og slett stekt, hakket sjalottløk som du koker tykt i fløte før du rører inn smør og finhakket karse. Det passer utmerket til hvit fisk!

Til dette skal jeg mekke de utmerkede fondantpotetene (sjekk videoen her). Ikke vanskelig, og veldig lekkert.

Dessert

Et eldgammelt triks er å lage en kake til dessert. Du spiser neppe hele, selv om tarte tatin er helt fabelaktig, og da kan du servere den til kaffen dagen etter.

Ha en herlig helg!

Les også:
De beste potetoppskriftene
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Finnbiffen blir morsom på denne måten