Helgemenyen du liker

Her er oppskriftene som gjør helgen god.

||| Endelig helg! Jeg har tenkt å kose meg skikkelig denne helgen med masse, deilig mat.


Jeg forsøkte å sette sammen en tre-retters meny (som jeg pleier, her finner du menyene jeg har laget tidligere). Jeg møtte motstand allerede ved forretten denne gangen. Problemet? Det er så mye jeg har lyst på. Kjenner du deg igjen?

Gnagende forrett? Jeg begynte å tenke på noen gode spare-ribs (jeg fikk en gnagende følelse av at det kunne passe i dag). De er gnidd inn med sennep og honning og stekt gylne i ovnen...

Frisk forrett? Det var en super idé helt til jeg begynte å tenke på noe friskt og fint. Da tenkte jeg på ceviche. Ceviche er altså den magiske retten der tynne lakseskiver (fra Salma, for eksempel) "koker" i lime- eller appelsinsaft. Du kan selv se underet på nært hold: skjær laksen tynt og skvis over sitronsaft. Etter noen sekunder begynner fisken å skifte farge - akkurat som om du steker den.

Knasende forrett? Så ville jeg plutselig ha noe med tyggemotstand. For litt siden lagde jeg en herlig mandel- og rosinblanding. Det kvalifiserer kanskje ikke til en forrett, men det duger godt sammen med et lite, kaldt glass øl.

Det gjenstår å se hva jeg havner på (men, du skal ikke se bort fra at det blir litt av alt...).

Hovedrett Hovedretten er enklere. Jeg har rett og slett lyst på en skikkelig biff. Og jeg vil lage den med "den nye sausen", chimichurri. Enkelt og greit. Siden saken er biff gjenstår det bare litt tilbehør. Og for å komme i skikkelig høst-stemning er det duket for sopprisotto. Den kan lages med alle typer sopp - en blanding synes jeg er best.

Dessert Også grei skuring. For når du har begynt å tenke på sjokoladesouflé er saken ganske grei.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook.

OPPSKRIFT PÅ CHIMICHURRI: Er chimichurry den nye pestoen? Foto: Erik Hannemann
SJOKOLADESOUFLÉ: Det er ikke så skremmende med denne oppskriften. Foto: Erik Hannemann
Foto: Erik Hannemann
Ceviche Foto: Erik Hannemann

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Er dette Norges beste viltgryte?

Slik saltbaker du fisk

Dette er den deiligste eplekaka

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Mandel og rosinsnacks Smoothies & Shakes Spareribs med honning og sennep Grillmat|Hovedrett Chimichurri Saus/dressing/marinade Ceviche med laks Forrett/smårett Sjokoladesouflé Dessert