SNACKS: En liten perle av av en snack. Vil du prøve? Foto: Erik Hannemann
SNACKS: En liten perle av av en snack. Vil du prøve? Foto: Erik HannemannVis mer

Helgemenyen er klar

Her er oppskriftene du trenger i helga!

Noen dager er man mer mathungrige enn andre. Dette er en av de dagene. Og jeg har lyst på alt: Kjøtt, fugl, fisk, skalldyr og varme supper. Krydret mat, indisk gryte med cashewnøtter for eksempel, og hjemmelaget sushi.

Jeg innser at jeg må begrense meg. Men, etter noen harde runder med meg selv har jeg kommet fram til følgende meny:

Forrett(er)
Først vil jeg bare skjære opp litt rå laks og legge dem på et fat. Noen med olje, andre med soyasaus. Kanskje lager jeg også et fat med litt spansk skinke (ja, det er nok verdens beste).

Den eneste retten jeg skal lage er en er herlig toast med chevre og paprika. Jeg innrømmer at dette er en stor og kraftig forrett som atpåtil har plenty sødme (fra syltetøyet). Ikke akkurat stilig - men nøyaktig slik jeg vil ha maten denne helgen.

Hovedrett
Retten er idiotskikker: Legg kyllingbiter, chorizo og poteter i en form - sett den i ovnen i 45 minutter. Ferdig. Dette er egentlig det første jeg gjør - før jeg lager forrett(ene). Om du har i noen hele hvitløker er det røft og rustikt å dele dem i to og servere til dem som vil ha. Ja, jeg er en av dem!

Jeg spanderer også på meg å lage litt ratatouille - og jeg følger Bent Stiansens oppskrift, han som nå kan skryte av å ha hatt michelin-stjerne lengst i Oslo.

Dessert Jeg har, når sant skal sies, veldig sansen for den enkle sjokoladepuddingen - den som du alltid kan lage - i alle fall nesten... Den er enkel å lage og god å spise. To kvaliteter jeg setter umåtelig pris på med en dessert - og andre retter for den sakens skyld.

Blir det for mye med sjokoladepudding kan du lage noe enda enklere, for eksempel de gode cornflakeskakene her.


Ha en riktig god helg!

Les også:

SJOKOLADEPUDDING: Det er faktisk ikke vanskelig å lage seg en sjokoladepudding. Foto: Erik Hannemann
SJOKOLADEPUDDING: Det er faktisk ikke vanskelig å lage seg en sjokoladepudding. Foto: Erik Hannemann Vis mer

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Snacks med chevre Snacks

En herlig liten snack med chevre og tomat du kan kose deg med.

Ingredienser: 4 sk chèvre, omtrent 2-3 cm tykke
1
ss paprikapulver
1
dl brødrasp, griljermel
4
sk tomat
4
sk brød eller loff olje/smør til steking
1
fedd hvitløk
1
ss aprikosmarmelade eller annet syltetøy
1
stk eggeplomme

Fremgangsmåte: Bruk et glass til å stikke ut rundinger av brødskivene. Stek dem gylne i smør og olje på middels høy varme. Snitt av tuppen på hvitløkfeddet. Gni det mot den ru brødskiven og sett til side.
Bland sammen brødrasp og paprikapulver og legg på en tallerken. 
Pisk eggeplommen på en annen tallerken. Vend chevre-skivene først i eggeplomme, så i brødraspet.
Stek chevreskivene raskt på begge sider.
Legg tomatskivene på brødskivene (rett før servering, eller blir ikke brødet sprøtt, men vassent). Legg på chevreskivene og ha litt syltetøy på toppen. Servér. Sjokoladepudding Dessert

Hjemmelaget sjokoladepudding - enklere blir det ikke å lage klassikeren.

Ingredienser: 4 ss sukker
2
ss maisenna
3
ss kakao
2
dl melk
2
dl kremfløte
200
g sjokolade
1
ts vaniljesukker, eller en vaniljestang
4
ss sterke kaffe, eventuelt

Fremgangsmåte:
I en kjele, visp sammen sukker, maisenna, vanilje og kakao. Ha i melk og fløte og visp godt. Varm opp forsiktig og la det koke i et par minutter - til det blir tykt. 
Fjern fra varmen, knekk opp sjokoladen og rør den inn. Ha i kaffe også (Du behøver ikke bruke sjokolade og kaffe, men det blir bedre)
Ha røren over i former (kaffekopper eller lignende fungerer fint). Sett i kjøleskap til det stivner. Kylling med chorizo Hovedrett

Dette er så enkelt at alle klarer det! Her får du mye smak for pengene.

Ingredienser: 2 stk rødløk vann
4
stk kyllinglår
0,5
kg potet
1
stk chorizopølse (ca 300 gram) skallet fra en sitron
1
stk hvitløk
3
stk gulrøtter
2
ss rosmarin, tørket salt og pepper olje
Fremgangsmåte: Forvarm ovnen til 180 grader.
Skrell og skjær løken i skiver, så tynne du klarer. Legg dem i bunnen på en stor ildfast form.
Skrell gulrøttene, skjær i biter og legg på løken. Ha litt vann i bunn av formen, slik at det nesten dekker. Ha over litt olje og dryss over rosmarin, sitronskall, salt og pepper.
Skjær potetene i to. Stek dem med snittflaten ned, i olje, til de blir gylne. Legg poteter og kyllinglår på toppen  av løken og gulrøttene.
Skjær opp pølsebitene og legg dem spredt utover i formen. Legg i en hel hvitløk. Ha på salt og pepper.
Stek i ovnen i omtrent 45 minutter - til kyllingen er gjennomstekt.
Del opp den hele hvitløken når du serverer og gi den til den som vil ha.

CORNFLAKES-KAKER: Enkelt og knallgodt... Foto: Erik Hannemann
CORNFLAKES-KAKER: Enkelt og knallgodt... Foto: Erik Hannemann Vis mer
CHORIZO & KYLLING: En enkel måte å få mye smak er å bake den sammen med chorizo. Foto: Erik Hannemann
CHORIZO & KYLLING: En enkel måte å få mye smak er å bake den sammen med chorizo. Foto: Erik Hannemann Vis mer