SVINENAKKE: Noe av det beste kjøttet å legge på grillen Foto: Fredrik Naumann
SVINENAKKE: Noe av det beste kjøttet å legge på grillen Foto: Fredrik NaumannVis mer

Helgemiddag i hagen

Dette spiser vi i helgen.

||| Yr.no melder om godt vær over store deler av landet de neste dagene, så denne helga dropper vi forretten og fyrer i stedet opp grillen.

Brød, grill og frukt Når det er sagt kan det ikke skade med noe godt på bordet til de ventende middagssgjestene. Jeg foreslår at du baker focaccia og setter fram en aioli, som kan roe ned gemyttene blant de sultne ute i hagen.

Hovedretten er en helgrillet svinenakke. Mesterkokk Bent Stiansen viser deg her hvordan du lykkes med dette prosjektet. Clotilde Dusouliers oppskrift på ratatouille er et tilbehør som passer utmerket til - og det fine med denne er at den kan bake i ovnen for seg selv mens du gir gjestene og svinenakken oppmerksomhet.

Til dessert vil jeg anbefale en av mine absolutte sommerfavoritter - tropisk fruktsalat. Dette er også et helt riktig tidspunkt å dra fram en kald flaske moscato d'asti. Da gjenstår det bare å nyte sommerkvelden.

Les også:

Slik renser du grillristen

En hel uke med grilling

Dette har du aldri gjort med jordbær

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Aioli Tilbehør|Tapas Honningmarinerte svinenakke Grillmat Focaccia Bakverk Tropisk fruktsalat Dessert Ratatouille Confite au Four Tilbehør|Forrett/smårett